Τέμπη: Νέα Ντοκουμέντα από το «μπάχαλο» στον σταθμό Λάρισας – Άλλα στα χαρτιά και άλλα στην πράξη

Το πρόγραμμα βαρδιών των 14 σταθμαρχών στους σταθμούς Λάρισας -Μεζούρλου για τον Φεβρουάριο ήταν σαφές με τρεις βάρδιες και σε ωράρια

Η διόρθωση με μπλάνκο της απογευματινής βάρδιας στο βιβλίο παράδοσης παραλαβής, που βρισκόταν μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία ημέρα δεν ήταν το μοναδικό παράδοξο, σε αυτό το βιβλίο που υπήρχε μέσα στο γραφείο ανοιχτό σε ένα ράφι και έδειχνε πως δούλευαν οι σταθμάρχες καθημερινά.

Μόνο που άλλες βάρδιες ήταν στα χαρτιά και άλλες στην πράξη όπως σας αποκαλύπτει το Newpost.

Το πρόγραμμα βαρδιών των 14 σταθμαρχών στους σταθμούς Λάρισας -Μεζούρλου για τον Φεβρουάριο ήταν σαφές με τρεις βάρδιες και σε ωράρια

-06:00-15:00

-14:00 -23:00

-22:00-07:00

Τηρούνταν όμως αυτά τα ωράρια;

Η πράξη δείχνει πως όχι τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται από τους ίδιους τους σταθμάρχες στο βιβλίο παράδοσης -παραλαβής βάζοντας μάλιστα και την υπογραφή τους.

Στις 27 Φεβρουαρίου ο κατηγορούμενος σταθμάρχης που έρχεται από νύχτα όπως δείχνει το πρόγραμμα των βαρδιών παραδίδει στον Π.Κ . Μόνο που δεν αναγράφεται στην αριστερή πλευρά όπως θα έπρεπε ούτε ώρα άφιξης ούτε ώρα αναχώρησης .Παρόλα αυτά και οι δύο σταθμάρχες υπογράφουν την παράδοση παραλαβή. Το δεύτερο παράδοξο είναι ότι ο νυχτερινός σταθμάρχης και νυν κατηγορούμενος θα έπρεπε να παραδώσει σε δύο συναδέλφους του και όχι σε έναν.

Την ίδια ημέρα η πρωινή βάρδια των δυο σταθμαρχών παραδίδει στους δύο απογευματινούς. Ενώ όμως η βάρδια λήγει στις 15:00 βάσει βαρδιών εκείνοι παραδίδουν στις 14:00, μία ώρα αργότερα.

Το ίδιο βράδυ δηλαδή το προηγούμενο της τραγωδίας ο κατηγορούμενος σταθμάρχης αναλαμβάνει στις 22:00, αλλά παραδίδει πάλι σε ένα σταθμάρχη τις 06;00 το πρωί, ενώ κανονικά θα έπρεπε να παραδώσει μία ώρα αργότερα.  Σε αυτή την παράδοση παραλαβή γράφει ότι «Τα κλειδιά 115 και 116 φλασάριζαν για λίγο».

Η απογευματινή βάρδια αυτή δηλαδή που έφυγε πριν τη λήξη της ξεκινά στις 14:00 και ολοκληρώνεται μετά τη διόρθωση με το μπλάνκο στις 22:30. Το περίεργο είναι ότι ενώ αναγράφεται ότι παραδίδει ο Π.Κ στον Β.Σ ο δεύτερος απογευματινός σταθμάρχης δεν αναγράφεται σε αυτή την παράδοση, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει από κάτω η υπογραφή του.

Τι ώρα τελικά έφυγαν οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες που σήμερα είναι κατηγορούμενοι;

Ο μοιραίος σταθμάρχης αναφέρει:

«Στις 22:10 με 22:15 ο Χ. Π. αναχώρησε. Λίγο μετά στις 22:20 με 22:25 αναχώρησε και ο Κ. Π.»

Ο επιθεωρητής Λάρισας ενημερώνεται μετά τη σύγκρουση ότι ο νυχτερινός Σταθμάρχης έμεινε μόνος του:

«Όταν στη 01:15 συνάντησα τον Β.Σ , τον ρώτησα γιατί έμεινε μόνος του, ενώ υπήρχε σταθμάρχης μου απάντησε ότι ο Π.Κ παρέδωσε σε αυτόν και έφυγε γύρω στις 21:45 με 21:50. Τον Π.Κ τον ξαναρώτησα τι ώρα έφυγε, κι αυτός μου απάντησε ότι αυτός παρέδωσε κανονικά δίχως να προσδιορίσει ακριβές χρονικό σημείο.»

Οι κάμερες αλλά και οι απολογίες των δύο απογευματινών σταθμαρχών θα λύσουν το μυστήριο τι ώρα τελικά έφυγαν από το σταθμαρχείο .

Πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι ο δεύτερος απογευματινός σταθμάρχης έφυγε από το γραφείο και αναχώρησε για Βόλο με το δρομολόγιο του τρένου στις 23:10 περίπου.

Δείτε τα έγγραφα ντοκουμέντα 

1 50

2 18

3 13

4 7

5 4

6 3

7 1

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Η Ισπανία ζητά πιο αυστηρούς κανόνες στη μεταφορά ρωσικού αργού

Σε εκκλήσεις στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) προχώρησε η Ισπανία ζητώντας να μπει ένας έλεγχος στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο για να αποφευχθεί κάποια περιβαλλοντική καταστροφή. Παράλληλα η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αυστηροποιήσει τους κανόνες της σχετικά

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο σε Νέα Πορεία

Η αλλαγή πλεύσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της Ελλάδας, και τα αποτελέσματα της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του, που οδήγησαν στο να γίνει ο πρώτος φορέας χωρίς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έχοντας μηδενίσει τις χιλιάδες εκκρεμότητες στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ,

Αυτές είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίζει σήμερα η Βουλή – Δείτε τις ρυθμίσεις κατά άρθρο

Σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που εισήχθη στη Ολομέλεια. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αναβάθμιση του τιμωρητικού πλαισίου για σιδηροδρομικά

10 νεκροί από πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στις Φιλιππίνες

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους. Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο