Τέλεση δοξολογίας προς τιμή του προσωπικού ΛΣ (εε & εα)(φωτο)

Αναδημοσιεύουμε δημοσίευση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της:

Παρουσία της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και διατελεσάντων Αρχηγών του Λιμενικού Σώματος τελέσθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. δοξολογία στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στο προαύλιο του κτιρίου ΥΝΑΝΠ/Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

5

1

6

7

8

10

11

12

1

3

4

Η Δοξολογία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της 19ης Μαρτίου ως επίσημης ημέρας εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.  Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στελεχών Λ.Σ. από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και από τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Την Ε.Α.Α.Λ.Σ. εκπροσώπησαν στην τελετή ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Ανδρέας Θεοφίλου και η Ταμίας και υπεύθυνη Θεμάτων Ισότητας του Δ.Σ. κα. Ελένη Κοντάκου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου ΛΣ:

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων Στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ημέρα κατά την οποία το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή συμπληρώνει 104 χρόνια προσφοράς στην Ελλάδα.

ΥΝΑΝΠ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

«Καθώς σήμερα συμπληρώνονται 104 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «είναι λογικό να αναζητούμε το νήμα που ενώνει το σήμερα με το χθες. Αυτό δεν είναι άλλο από τις αξίες που σηματοδοτούν αυτή την ιστορική διαδρομή. Αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και μας συνδέουν με το σήμερα, δείχνοντας μας ταυτόχρονα ως άλλοι φάροι τα μονοπάτια του μέλλοντος».

«Οι ίδιοι ηθικοί κώδικες, οι ίδιοι γραπτοί και άγραφοι νόμοι της θάλασσας η ίδια αυταπάρνηση προς το καθήκον, η ίδια αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η ίδια πίστη στο δίκαιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην προσφορά των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισημαίνοντας το τεράστιο έργο τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, αλλά και στην καταπολέμηση κάθε έκνομης ενέργειας.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής», είπε, «επιχειρούν με πλήρη σεβασμό απέναντι στις διεθνείς συνθήκες και τους άγραφους νόμους της θάλασσας».

ΑΡΧΗΓΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γιώργος Αλεξανδράκης, σημείωσε ότι η 19η Μαρτίου είναι μια ημέρα μνήμης, αποτίμησης και υπερηφάνειας για το εξόχως σημαντικό έργο του Σώματος, που η Ελληνική Πολιτεία του έχει εμπιστευτεί να επιτελέσει στο διάβα των 104 χρόνων της ένδοξης ιστορίας του.

«Τιμούμε σήμερα», είπε ο Αρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχος Γιώργος Αλεξανδράκης, «όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Τιμούμε», συνέχισε, «τους εν ενεργεία συναδέλφους που καθημερινά προσθέτουν κρίκους υπερηφάνειας στην αλυσίδα των επιτευγμάτων του Σώματος, αποτελώντας την πραγματική και αδιαμφισβήτητη ισχύ του σε οποιοδήποτε μέρος υπηρετούν, όπου και όποτε απαιτείται, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Με τη δράση τους αποτελούν υπόδειγμα επαγγελματισμού, διοικητικής και επιχειρησιακής αρτιότητας, αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς», κατέληξε.

9

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προμήθεια αεροπλάνων ΛΣ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις με προμηθευτές

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, το Αρχηγείο ΛΣ – ΕΛΑΚΤ στην ιστοσελίδα του μας ενημερώνει ότι, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων (ΔΕΜ) του Κλάδου Ασφαλείας & Αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι ενημερωτικές συναντήσεις για την προμήθεια δύο (02) αεροπλάνων θαλάσσιας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το ιστορικό Το 1972 θεωρείται το

Φετίχ ποδιών και φίλοι επί πληρωμή: Μερικά από τα πιο παράξενα κερδοφόρα «επαγγέλματα» στο διαδίκτυο

Ο νέος διαδικτυακός κόσμος είναι αναμφίβολα ένα παράξενο μέρος. Και ενώ η σύγχρονη τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και ανησυχίες, στο χώρο του διαδικτύου έχουν ξεπηδήσει «επαγγέλματα» που ενδεχομένως θα έπρεπε να απασχολούν περισσότερο για την

Θρίλερ με το αεροπλάνο που έπεσε στη Βιρτζίνια σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες

Τον γρίφο του Cessna που κατέπεσε στη Βιρτζίνια προσπαθούν να λύσουν οι αρχές στις ΗΠΑ. Όπως φαίνεται το αεροπλάνο πατούσε με τον αυτόματο πιλότο με τον χειριστή του να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Τα πολεμικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν για

Μετάβαση στο περιεχόμενο