Θα ταξιδεύουν με τα χρώματα της ΑΝΕΚ τα πλοία της Attica στις γραμμές της Κρήτης

Σχέδια της Attica για την ενίσχυση της κρητικής εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης – Ο ακτοπλοϊκός όμιλος θα εξυπηρετεί τις γραμμές της Κρήτης αποκλειστικά με στόλο που θα φέρει τα διακριτικά της ΑΝΕΚ

Στην ενδυνάμωση του εμπορικού σήματος ΑΝΕΚ θα προχωρήσει η Attica Group όταν ολοκληρώσει την απορρόφηση της κρητικής εταιρείας.

Μετά την για τη διάσωση της ΑΝΕΚ από την Attica Group, το management της απορροφούσης θα προχωρήσει στην ανάταξη των οικονομικών μεγεθών της ΑΝΕΚ, μεταξύ άλλων και με την εξαγωγή των μέγιστων δυνατών συνεργειών.

Το εμπορικό σήμα  έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΑΝΕΚ θα προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της Attica Group, που περιλαμβάνει ήδη την Blue Star Ferries, τη Hellenic Seaways, τη Superfast Ferries και την Africa Morocco Link. Αλλά η διοίκηση της Attica Group έχει περαιτέρω σχέδια για την ΑΝΕΚ.

Ειδικότερα, όταν ολοκληρωθεί η απορρόφησή της, κάτι που τοποθετείται χρονικά προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, καθώς πρέπει να προηγηθούν εγκρίσεις από διοικητικά συμβούλια και γενική συνέλευση των δύο εταιρειών, αλλά και άλλες διαδικασίες που σχετίζονται με τους κανονισμούς της κεφαλαιαγοράς, θα βάψει με τα χρώματα και τα σήματα της ΑΝΕΚ έως και δύο ακόμη πλοία από τον στόλο της.

Ετσι, o ακτοπλοϊκός όμιλος θα εξυπηρετεί τις γραμμές της Κρήτης αποκλειστικά με στόλο που θα φέρει τα διακριτικά της ΑΝΕΚ. Παράλληλα, στα επενδυτικά σχέδια της Attica Group θα συμπεριληφθεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου της ΑΝΕΚ και αναβάθμισής του, ώστε να συμμορφώνεται με τους νέους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Την ώρα που στην Attica Group κάνουν τους παραπάνω σχεδιασμούς, στα Χανιά αλλά και την Κρήτη εν γένει επικρατεί ανακούφιση μεταξύ των επιβατών και των προμηθευτών της ΑΝΕΚ, ύστερα από την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της διάσωσης της ακτοπλοϊκής μέσω απορρόφησής της από την Attica, καθώς εκτιμάται ότι διασφαλίζεται πλήρως η αποπληρωμή των υποχρεώσεών της ύψους 30 εκατ. ευρώ προς την αγορά, εξηγούν στην «Καθημερινή» πηγές από την Κρήτη.

Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους από τους 600 εργαζομένους και ναυτικούς στην ΑΝΕΚ, αλλά και τους μεταφορείς που χρησιμοποιούν τα πλοία της για τη μετακίνηση των αγαθών τους. Σημειώνεται πως η ΑΝΕΚ συνεργάζεται με περισσότερα από 1.300 πρακτορεία σε 18 χώρες, ενώ το 2022 διακίνησε συνολικά 809.000 επιβάτες, 186.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 115.000 φορτηγά.

Το γεγονός ότι η Attica, όταν ολοκληρωθεί η απορρόφηση της ΑΝΕΚ, σχεδιάζει να αποσύρει πλοία που φέρουν χρώματα της Blue Star από την Κρήτη και να τα αντικαταστήσει με πλοία που θα βαφτούν με τα διακριτικά της ΑΝΕΚ και θα εξυπηρετούν τις γραμμές της Κρήτης – μαζί με τα υπόλοιπα από τα οκτώ συνολικά ιδιόκτητα ή ναυλωμένα πλοία που διαθέτει η ΑΝΕΚ – μαρτυρεί την πρόθεσή της όχι μόνο να διατηρήσει εν ζωή το εμπορικό της ιστορικής ακτοπλοϊκής της Κρήτης, αλλά και να το ενδυναμώσει περαιτέρω. Απόφαση που χαροποιεί ιδιαίτερα τους πελάτες της, οι οποίοι διαθέτουν, όπως εξηγούν πηγές από τα Χανιά, ιδιαίτερη σχέση με την ΑΝΕΚ.

kathimerini.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολυάριθμα στελέχη του ενισχύει ο Frontex την Ολυμπιάδα 2024

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Περιμένοντας ανυπόμονα τους Ολυμπιακούς και Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στη Γαλλία, ο Frontex αποστέλλει αριθμό-ρεκόρ στελεχών του για να στηρίξουν τις Γαλλικές Αρχές επιβολής νόμου ώστε να διεξαχθεί με ασφάλεια αυτή η παγκόσμιας προβολής εκδήλωση. Μεταξύ Ιουλίου

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Λίγες ημέρες έμειναν για την ανακοίνωση των Βάσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024, αφού η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων έχει ήδη ολοκληρωθεί. Οι Βάσεις 2024 αναμένεται να ανακοινωθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, με επικρατέστερες ημερομηνίες να είναι αυτές

Μάτι: Έξι χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς – Εκδηλώσεις μνήμης

Έξι χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι συμπληρώνονται σήμερα και εντός της ημέρας είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μνήμης για τους 104 νεκρούς της τραγωδίας. Τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Στις 09:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη Δέηση, στον

Tουρκικοί «τσαμπουκάδες» με πολεμικά έξω από την Κάσο -η απάντηση της Αθήνας

Πρώτα βάφτισαν με Νavtex «τουρκική υφαλοκρηπίδα» περιοχή νότια της Καρπάθου, μετά έστειλαν και πολεμικά πλοία «για να παρακολουθούν» το ιταλικό ερευνητικό «Ievoli Relume», που πραγματοποιεί έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο