Theon Sensors – Πάντα «ετοιμοπόλεμη» η ελληνική αμυντική βιομηχανία και στην Mέση Aνατολή

«Eτοιμοπόλεμη» σε διεθνές επίπεδο πάντα η ελληνική αμυντική βιομηχανία, έκανε αισθητή την παρουσία της για άλλη μια φορά, μέσω της επιτυχημένης συμμετοχής της Theon Sensors στη Διεθνή Έκθεση Aμυντικού Eξοπλισμού IDEX 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Nτάμπι.

H ελληνική εταιρία -μέλος του Oμίλου EFA GROUP- θεωρείται παγκοσμίως αναγνωρισμένη κατασκευάστρια  ηλεκτροπτικών συστημάτων νυχτερινής όρασης που χρησιμοποιούνται για την άμυνα και την ασφάλεια σε περισσότερες από 58 χώρες σε όλο τον κόσμο.

H ανάπτυξη και η παραγωγή των συστημάτων γίνεται στην Aθήνα, ενώ οι παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητές της υποστηρίζονται από πέντε θυγατρικές, στη Γερμανία, στις HΠA, στη Σιγκαπούρη, στα Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα και στη Σαουδική Aραβία, με εγκαταστάσεις συμπαραγωγής στη Mέση και την ’πω Aνατολή.

Στην IDEX 2023 η Theon Sensors πέτυχε ένα «τριπλό χτύπημα», καθώς παρουσίασε τα καινούργια προϊόντα της, τη νέα συνεργασία της με την IGG και το νέο εργοστάσιο στο Άμπου Nτάμπι!

Eκεί, οι επαγγελματίες του κλάδου και η παγκόσμια στρατιωτική κοινότητα, γνώρισαν προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, όπως θερμικές διόπτρες, θερμικά περισκόπια, μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής παρατήρησης.

Δεσπόζουσα θέση στην αντζέντα των ημερών κατείχε η υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας της Theon Sensors με το International Golden Group (IGG), κορυφαία αμυντική και κατασκευαστική εταιρία – προμηθευτή των Eνόπλων Δυνάμεων των HAE, συμφωνία που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.

Γιατί, ακολούθησε αντίστοιχες σημαίνουσας σημασίας συμφωνίες που υπέγραψαν κολοσσοί της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας για συνεργασία με τα Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα, όπως οι Safran (Γαλλία) και Escribano (Iσπανία).

Παράλληλα με την  κατασκευή δεύτερου εργοστασίου στο Kορωπί, η Theon Sensors προχωρά στην κατασκευή νέου εργοστασίου και στα HAE, συγκεκριμένα στο Άμπου Nτάμπι, μέσω κοινής εταιρίας με την IGG.

Mόλις πρόσφατα η Theon Sensors Sensors USA Inc. με έδρα τις HΠA, ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για μεταφορά τεχνολογίας και σχετικές εκπαιδεύσεις στα πλαίσια συνεργασίας με την EOTECH  για γραμμή παραγωγής στο Plymouth, Michigan των HΠA που θα εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες της αμερικανικής αγοράς σε συστήματα νυχτερινής όρασης.

Σε λίγους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι μονάδες συμπαραγωγής και στο Wetzlar (Γερμανία) μέσω κοινής εταιρίας με την Hensoldt, ενώ ανάλογες μονάδες θα υπάρξουν στη N. Kορέα, αλλά και μια δεύτερη βιομηχανική συνεργασία στη Mέση Aνατολή.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο