Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν γιαγιά και σύντροφος για συνέργεια σε ληστεία μετά φόνου

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναβίωσε η υπόθεση της ληστείας μετά φόνου που είχαν διαπράξει δύο ανήλικα αδέλφια, πέρυσι τον Δεκέμβριο, στην ‘Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης, με θύμα έναν 87χρονο.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν η 46χρονη γιαγιά των ανήλικων και ο 41 ετών σύντροφός της, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία κατά συναυτουργία και καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 8 και 6 ετών αντίστοιχα. Οι ανήλικοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ μετά το έγκλημα μεταφέρθηκαν σε δομή ανηλίκων όπου ζουν μέχρι σήμερα.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 14χρονος και η 12χρονη αδελφή του, είχαν μπει στην μονοκατοικία του άτυχου ηλικιωμένου με σκοπό να τον κλέψουν. Όταν ο 87χρονος τούς αντιλήφθηκε αντέδρασε, κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ακολούθησε συμπλοκή στην προσπάθεια των ανηλίκων να τον αφοπλίσουν.

Τα σφοδρά χτυπήματα που δέχθηκε ο ηλικιωμένος είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του δύο 24ωρα αργότερα σε νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί. Τα ανήλικα αδέλφια απέσπασαν από το εσωτερικό του σπιτιού 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα.

Σε ό,τι αφορά τους ενήλικες κατηγορούμενους, τη γιαγιά και τον σύντροφό της, φαίνεται ότι περίμεναν έξω από το σπίτι τα ανήλικα και γι’ αυτό κατηγορήθηκαν ότι παρείχαν συνδρομή στην πράξη της θανατηφόρας ληστείας. Οι ίδιοι στις απολογίες τους είπαν ότι δεν γνώριζαν τι έκαναν τα παιδιά μέσα στο σπίτι και ότι βρέθηκαν στο σημείο επειδή επαιτούσαν.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, επέστρεψαν στη φυλακή, καθώς αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΜΟ: Συμφωνία για την απανθρακοποίηση

ΣΥΜΦΩΝΙΑ επί της αρχής πέτυχαν τα κράτη μέλη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Περιβάλλοντος (MPEC 82) για τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει 

Μια κραυγή αγωνίας (*)

Μετά τη Γερμανία, η Αυστρία. Πριν ήταν η Γαλλία και η Ολλανδία. Προηγουμένως, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Ουγγαρία. Και κάποιους σίγουρα ξεχνώ. Έγιναν όλοι ακροδεξιοί; Δεν το πιστεύω. Και (μη γελιόμαστε) ούτε η ακρίβεια τους φταίει, ούτε η μετανάστευση,

Ενάντια στον πόλεμο. Και οι λιμενικοί

Βάρδια στη γέφυρα και το μυαλό μου τυραννάνε σκέψεις πεισματάρες. Τόσοι χιλιάδες ξεριζωμένοι άνθρωποι από τις πατρίδες τους έπλευσαν σ’ αυτά τα νερά του Αιγαίου. Άλλοι τα κατάφεραν να πιαστούν απ’ ένα βράχο. Άλλοι θάφτηκαν στο βυθό. Πώς κατάντησαν έτσι

Βολισσός Χίου: Προσφέρει δουλειές και δωρεάν φροντιστήρια για να αναγεννηθεί το χωριό

Κατά κάποιον τρόπο, έχουν πάρει την αποκέντρωση στα χέρια τους. Βλέποντας το χωριό τους να φθίνει πληθυσμιακά, οι κάτοικοι της Βολισσού, στον παλιό Δήμο Αμανής της Χίου, επεξεργάζονταν χρόνια την ιδέα της προσφοράς κινήτρων για την προσέλκυση νέων κατοίκων και

Μετάβαση στο περιεχόμενο