Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ΑμεΑ που έκανε αγοραίο σεξ με ανήλικη – «Ήταν κοπέλα του δρόμου» είπε στην απολογία του

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό – Αναστολή στην εκτέλεση της ποινής έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με το σκεπτικό ότι κατηγορούμενος έχει μία κόρη 17 ετών και η σύζυγός του δεν βρίσκεται στη ζωή

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας άντρας με αναπηρία, που προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις με μία ανήλικη κοπέλα, 16 ετών, έναντι αμοιβής.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για γενετήσια πράξη με ανήλικη που συμπλήρωσε τα 15 έτη, έναντι αμοιβής, χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ενώ αποφάσισε να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με το σκεπτικό ότι κατηγορούμενος έχει μία κόρη 17 ετών και η σύζυγός του δε βρίσκεται στη ζωή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2023. Η ανήλικη, η οποία ήταν φιλοξενουμένη σε ορφανοτροφείο της πόλης, ανέφερε στην κατάθεσή της πως κάποιες φορές έβγαινε στην οδό Γιαννιτσών για να εκδίδεται προκειμένου να κερδίζει χρήματα και να μην κλέβει, ενώ έλεγε ψέματα ότι είναι 17,5 ετών, δηλαδή έναν χρόνο μεγαλύτερη από την πραγματική της ηλικία, προκειμένου να πείσει τους άντρες να συνευρεθούν ερωτικά μαζί της και να εισπράξει το ποσό των 50 ευρώ.

Εκείνο το μεσημέρι η ανήλικη είχε βγει στην Γιαννιτσών αναζητώντας πελάτες και όταν την είδε ο 49χρονος κατηγορούμενος, σταμάτησε με το αυτοκίνητό του και τη ρώτησε για την ηλικία της. Παρόλο που του είπε ότι είναι ανήλικη, 17,5 ετών, ο κατηγορούμενος της είπε να προχωρήσουν σε σεξουαλική συνεύρεση έναντι αμοιβής.

Το κορίτσι είπε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς ότι μπήκε στο αυτοκίνητο του άγνωστου προς εκείνη άντρα, καθώς δέχθηκε να κάνει σεξ μαζί του για να λάβει την αμοιβή. Έτσι, αφού πήγανε σε ένα πάρκινγκ συνευρέθηκαν ερωτικά και μόλις τελείωσαν, η ανήλικη ντύθηκε και ζήτησε τα χρήματα. Ο κατηγορούμενος, τότε, αρνήθηκε να της δώσει τα συμφωνηθέντα και τότε η 16χρονη άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο και ξεκίνησε να τρέχει στον δρόμο, προκειμένου να τον αναγκάσει να της δώσει τα χρήματα, ωστόσο στο σημείο έφτασε η αστυνομία.

Η 16χρονη παραδέχθηκε ότι πήρε το κινητό του ΑμεΑ έτσι ώστε να τον αναγκάσει να την πληρώσει, όμως οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει σε γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη και έτσι του πέρασαν χειροπέδες.

«Δεν ήξερα ότι ήταν παράνομο, ήταν “του δρόμου”»

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει 96% αναπηρία και είναι πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως είναι παράνομο να συνευρεθεί ερωτικά με μία κοπέλα 17 ετών, από τη στιγμή που έχει δικαίωμα ψήφου. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη, μόνο μέρος αυτής.

«Δεν ήξερα ότι είναι τόσο μικρή, δε, το κατάλαβα. Η κυρία ήταν του δρόμου, δεν την πήρα από πουθενά αλλού, ήταν στη Γιαννιτσών που εκδίδονται τα κορίτσια. Εγώ πήγα εκεί για να πάρω κάποια γυναίκα για σεξ. Άμα καταλάβαινα ότι είναι ανήλικη δεν θα έκανα τίποτα. Αυτό που ήθελα ήταν να πάρω ένα κορίτσι για να την δω χωρίς τα ρούχα της», είπε ο κατηγορούμενος.

«Όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, θα συντηρείται το αποτρόπαιο φαινόμενο», είπε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «όσο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα επιδιώκουν αγοραίο έρωτα, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, τόσο θα συντηρείται αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο. Ο κατηγορούμενος έδρασε με πλήρη γνώση, δεν τον εμπόδισε σε καμία περίπτωση η αναπηρία του να προβεί έναντι αμοιβής με ανήλικη, χωρίς να σέβεται τίποτα, ούτε καν το ίδιο του το παιδί που τον συνοδεύει σήμερα στο δικαστήριο».

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε ο κατηγορούμενος να περάσει την πόρτα της φυλακής και να μη δοθεί αναστολή στην Έφεση, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. Η ίδια επισήμανε ότι: «Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει τη θρασύτητα εν γνώσει του να πηγαίνει σαν σε «σούπερ μάρκετ» και να ψάχνει ανήλικη στο δρόμο, να προχωράει σε γενετήσιες πράξεις, να μη την πληρώνει και να επικαλείται ότι δεν έγινε τίποτα, καταδεικνύει την αυξημένη επικινδυνότητά του, ειδικά ότι στρέφεται κατά της ανηλικότητας. Η αναπηρία του δεν τον εμπόδισε να διαπράξει αυτές τις πράξεις και δεν θα τον εμποδίσει στο μέλλον. Μέχρι το Εφετείο πρέπει να μείνει στην φυλακή», σημείωσε η εισαγγελέας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσφορά της στη Θεσσαλία με 50 εκατ.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τόσο ο Υπουργός Υποδομών

Σημαντικός ακτοπλοϊκός κόμβος το λιμάνι της Ραφήνας

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών λόγω της κοντινότερης απόστασής του από τις Κυκλάδες και την Εύβοια, αλλά και  μελλοντικής του σύνδεσης με τον σιδηρόδρομο και την Αττική οδό, εξελίσσεται το λιμάνι της Ραφήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιότητα της Αρχής

Απαγορευμένες ζώνες για τις μηχανότρατες και νέες προστατευόμενες περιοχές – Οι δεσμεύσεις για τις ελληνικές θάλασσες

Σε περίπου 780 εκατ. ευρώ έχει εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των  21 δεσμεύσεων της Ελλάδας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 που διεξήχθη στην Αθήνα.  Η… μερίδα του λέοντος, ήτοι 500 εκατ. ευρώ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο