Θεσσαλονίκη: Οι επενδύσεις στο λιμάνι με καινούργιες γερανογέφυρες

Εντός των δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί κινούνται οι επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αυτό επισήμανε ο εκτελεστικός πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος και δηλώνοντας ότι η εταιρεία συμμετέχει σε διαδικασίες ιδιωτικοποίησης άλλων λιμένων, τόνισε : «μας ενδιαφέρει στρατηγικά η Ηγουμενίτσα».

Η προαναφερόμενη τοποθέτηση του επικεφαλής της ΟΛΘ ΑΕ, έγινε στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής διαδικτυακής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του ΕΒΕΘ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην επέκταση του προβλήτα 6 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενός έργου ύψους 150 εκατ. ευρώ, ο κ. Λιάγκος τόνισε ότι ήδη προέκυψε ανάδοχος η κοινοπραξία «MYTILINEOS SA-ROVER MARITIME SL-HDK SA» ενώ σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του Project αναμένεται σε 36 μήνες. Πρόσθεσε δε ότι συνδυάζεται και με την ολοκλήρωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα.

Οι επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Για τις υπόλοιπες επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι στο τέλος Απριλίου 2022 θα παραληφθούν καινούργιες γερανογέφυρες, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεφορτώνονται περισσότερα εμπορευματοκιβώτια σε λιγότερο χρόνο. Για την κίνηση μέσα στο λιμάνι, επισήμανε ότι έχει αυξηθεί και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να μην δημιουργείται συμφόρηση και να εξυπηρετούνται το ταχύτερο δυνατό οι χρήστες του λιμένα.

Για τη ρωσο-ουκρανική κρίση, ο επικεφαλής της ΟΛΘ ΑΕ τόνισε ότι η εταιρεία αξιολογεί τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στο πλαίσιο της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΒΕΘ ότι «δεν βλέπω πως θα μας επηρεάσει αρνητικά ως λιμάνι η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, πιθανότατα θα μας επηρεάσει θετικά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Ιωάννης Μασούτης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει ευρύτερη αναπτυξιακή διάσταση για τη πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη: Οι επενδύσεις στο λιμάνι με καινούργιες γερανογέφυρες

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης με την συμμετοχή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο Μπάρι της Ιταλίας

Κατά το χρονικό διάστημα 18-19 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε διημερίδα Έρευνας & Διάσωσης με την συμμετοχή στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Μπάρι της Ιταλίας, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης. «ΘΕΜΙΣ 2024». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η

Πώς και πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους και ευάλωτους

Περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι και οι ευάλωτοι τον Δεκέμβριο 2024 μετά την έκτακτη εισφορά, που επιβάλλει στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων η κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να μπουν στα ταμεία του κράτους για επενδύσεις. Σημειώνεται πως

Κικίλιας: Ακόμα και ένας σπινθήρας μπορεί να οδηγήσει σε όλεθρο – Εφιστώ την προσοχή σε όλους

«Για πρώτη φορά τόσο νωρίς μέσα στον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 στην Αττική, δηλαδή red code κατάσταση συναγερμού και δείκτη 4 σε άλλες περιφέρειες της χώρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας από την Πολιτική Προστασία σχετικά με τον κίνδυνο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στις νέες και νέους Ανθυπολοχαγούς

Τα ξιφη στους νέους και νέες Ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος» επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής. Την Πρόεδρο της

Μετάβαση στο περιεχόμενο