Με 142 ψήφους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Με παρών τοποθετήθηκε στη διαδικασία η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενώ στην ονομαστική ψηφοφορία καταγράφηκε και μια απουσία, η οποία κατά πληροφορίες είναι του ανεξάρτητου βουλευτή, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η πρόταση είναι η υπό σύσταση εξεταστική επιτροπή να απαρτίζεται από 29 μέλη, και η σύνθεση της θα διαμορφωθεί κατ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων. Δηλαδή από 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 1 από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και από το ΜέΡΑ25 καθώς επίσης και από έναν ανεξάρτητο βουλευτή.

Η πρόσκληση προς τα επιτελεία των κομμάτων είναι να υποδείξουν τα μέλη από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες που θα αναλάβουν καθήκοντα στην εξεταστική επιτροπή.

Περαιτέρω σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής η προθεσμία που δίνεται για την περαίωση των εργασιών της επιτροπής είναι ενός μήνα.

Πηγή: skai.gr