Τιμητική διάκριση για τον επίτιμο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη

Η τιμητική διάκριση Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής A’ τάξης απονεμήθηκε σήμερα στον στρατηγό ε.α., επίτιμο αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, «για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τον δραστικό περιορισμό των παράνομων ροών προς τη χώρα μας και την εξάρθρωση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Στο πρόσωπό του, τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ που νυχθημερόν επιχειρούν τόσο στα χερσαία σύνορα μας, όσο και στα στενά και τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για να περιορίσουν τις επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης», επεσήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της πατρίδας μας με αποφασιστικότητα και πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, παρά τις προσπάθεια κάποιων στο εξωτερικό, αλλά δυστυχώς και στο εσωτερικό να απαξιώσουν το έργο των σωμάτων ασφαλείας, αναμασώντας fake news και προπαγάνδα».

Ο επίτιμος αρχηγός της ΕΛΑΣ, στρατηγός ε.α. Μιχάλης Καραμαλάκης, υπογράμμισε ότι «κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την απόπειρα αθρόας εισβολής μεταναστών στον ελλαδικό χώρο, από τα βορειοανατολικά μας σύνορα, στον Έβρο, τον Φεβρουάριο του 2020, όπου η Ελληνική Αστυνομία εν μία νυκτί κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μία νέου είδους απειλή, μια υβριδική απειλή και να υπερασπιστεί την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας, διασφαλίζοντας όχι μόνο την εθνική μας ακεραιότητα αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας, καθώς τα σύνορά μας, αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «με κοινό βηματισμό Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και λοιποί συναρμόδιοι κατά περίπτωση φορείς, πετύχαμε αυτά τα τρία έτη, κατά την άποψή μου, μια αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και των επιπτώσεών του στο κοινωνικό σύνολο, σχεδόν μηδενίζοντας τις εισερχόμενες ροές και λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα για την ομαλή διαβίωση των παρατύπως εισερχομένων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την εύρυθμη λειτουργία του κράτους όσο και την ασφάλεια του πολίτη, χωρίς κοινωνικές αναταραχές και φαινόμενα βίας».

cretalive.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.