Την Δευτέρα αρχίζει το Μονοθυριδικό Ναυτιλιακό Κέντρο (One Stop Shipping Centre) στην Κύπρο

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, θα θέσει σε λειτουργία το Μονοθυριδικό Ναυτιλιακό Κέντρο Εξυπηρέτησης (One Stop Shipping Centre).

Στόχος του Κέντρου είναι η ποιοτική εξυπηρέτηση αιτημάτων όλων των ναυτιλιακών εταιρειών, όσο και εταιρειών που οι δραστηριότητες τους είναι συναφείς με τη ναυτιλία και εδρεύουν στην Κύπρο, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης.

Το έργο υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει παράσχει, μεταξύ άλλων, την απαραίτητη τεχνογνωσία, εξοπλισμό πληροφορικής και προσωπικό.

Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, το Μονοθυριδικό Ναυτιλιακό Κέντρο Εξυπηρέτησης θα παραλαμβάνει αιτήσεις, για τις οποίες απαιτείται φυσική παρουσία, για τη λήψη βιομετρικών στοιχείων, στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, μεταξύ των ωρών 08:30-14:00, για τις εξής υπηρεσίες:

(α) Έκδοση σχετικών Βεβαιώσεων Εγγραφής (MEU1) Πολιτών Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ/ ΕΟΧ) που θα εργοδοτούνται στην Κύπρο από Ναυτιλιακές Εταιρείες. Θα παραλαμβάνονται, επίσης, αιτήσεις για Έκδοση Δελτίων Διαμονής (MEU2) για τα μέλη των οικογενειών των πολιτών της ΕΕ / ΕΟΧ που δεν είναι οι ίδιοι πολίτες της Ένωσης.

(β) Έκδοση / Ανανέωση Αδειών Προσωρινής Διαμονής και Απασχόλησης στην Κύπρο πολιτών τρίτων χωρών (δηλ. εκτός ΕΕ/ ΕΟΧ) που θα εργοδοτούνται από Ναυτιλιακές Εταιρείες (BCS).

(γ) Διευθέτηση της διαμονής των μελών οικογένειας των πολιτών τρίτων χωρών που εργοδοτούνται από Ναυτιλιακές Εταιρείες (MFR, VIS και CYE).

Απώτερος στόχος του Κέντρου είναι η διεύρυνση των θεμάτων που αφορούν την ναυτιλιακή βιομηχανία, ώστε όλες οι σχετικές με τη ναυτιλία συναλλαγές, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλων κυβερνητικών Τμημάτων/Υπουργείων, να πραγματοποιούνται από το ίδιο σημείο, δηλαδή το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Η συνεχής αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, αποτελεί μία από τις κυριότερες προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως Υφυπουργείο, υλοποιώντας το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη. Το Μονοθυριδικό Ναυτιλιακό Κέντρο Εξυπηρέτησης, αποτελεί εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία υλοποιείται.

Στηρίζουμε τη ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία αποτελεί πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας και δρομολογούμε πολιτικές και δράσεις που υπηρετούν τη στρατηγική μας για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Αιτήματα για ραντεβού θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΑΛΣ: Ανοιχτή Επιστολή προς ΥΠΕΘΑ – Άμεση διευθέτηση εκκρεμοτήτων επί αιτήσεων ΒΟΕΑ και δανείων από το ΜΤΝ

“Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών και της δυσθυμίας στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος αναφορικά με τη μη χορήγηση των δικαιούμενων Βοηθημάτων Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) καθώς

ΑΑΔΕ: Προσωπικά δεδομένα απεστάλησαν σε λάθος παραλήπτες σε βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας 2018

Στο πλαίσιο της βεβαίωσης τελών κυκλοφορίας έτους 2018 σε 89.494 οφειλέτες, που δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά απαλλαγής τους από τα τέλη, τα μηνύματα κοινοποίησης των τελών κυκλοφορίας σε ορισμένους οφειλέτες περιέλαβαν – λόγω τεχνικής αστοχίας – ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη – username (όχι

Ναυτιλία: Ποιοι είναι οι δέκα μεγαλύτεροι ναυλομεσίτες στον κόσμο

Η Lloyd’s List παρουσίασε τους 10 μεγαλύτερους ναυλομεσίτες στο κόσμο μεταξύ των οποίων είναι και ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Κουκάς, της Optima Shipping. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ο κατάλογος των 10 κορυφαίων ναυλομεσιτών καταρτίζεται από την Lloyd’s List και

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν την 28η Νοεμβρίου 2023 ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας. Ειδικότερα: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων

Μετάβαση στο περιεχόμενο