Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητάει η ΠΟΛ για προϊστάμενο Κεντρικού Λιμεναρχείου

Δελτίο Τύπου

 

Φαίνεται πως η τραγωδία των Τεμπών και η θυσία δεκάδων συνανθρώπων μας δεν ήταν αρκετή προκείμενου να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά και την ευαισθησία κάποιων ,λίγων προϊσταμένων υπηρεσιών που δεν υπολογίζουν την ασφάλεια των συνάδελφων και την ανθρώπινη ζωή.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης με συγκεκριμένο προϊστάμενο Κεντρικού Λιμεναρχείου είμαστε υποχρεωμένοι ως Ομοσπονδία να απευθυνθούμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει για την απάνθρωπη συμπεριφορά του προϊσταμένου εις βάρος συναδέλφων  που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας .

Τα συγκεκριμένα στελέχη σύμφωνα με την γνωμάτευση της ΑΝΥΕ και λόγω της σοβαρότητας της πάθησής τους ,τελούν σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου με προσωποπαγή θέση στην υπηρεσία που υπηρετούν .

Δυστυχώς όμως ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και Κεντρικός Λιμενάρχης κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και παρερμηνεύοντας τα όσα διέπουν το καθεστώς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, εξάντλησε κάθε όριο υπηρεσιακής αυστηρότητας υποχρεώνοντας τα στελέχη σε εκτέλεση υπηρεσιών που καταπόνησαν σοβαρά την υγεία τους με επιβλαβείς συνέπειες .

Θα πρέπει να αναφερθεί δε ,πως συνάδελφος που υπηρετεί στην εν λόγω υπηρεσία κατέληξε στο νοσοκομείο με αιμορραγία αφού η κατάσταση της υγείας του υποτροπίασε και επιδεινώθηκε σοβαρά από τις αντίξοες συνθήκες εργασίας που του επέβαλε ο Κεντρικός Λιμενάρχης . 

Θα πρέπει να τονιστεί πως για τα όσα τραγικά έχουν διαδραματιστεί στην συγκεκριμένη Λιμενική αρχή έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες συμπεριλαμβανομένων του Διοικητή της Π.Ε.Δ.Ι.Λ.Σ. ,του προϊσταμένου της Υγειονομικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης Προσωπικού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ στα όσα σχετικά αιτήματα υποβλήθηκαν στον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για ενημερωτική συνάντηση ουδέποτε λάβαμε κάποια απάντηση .

Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την υγεία των συναδέλφων «έρμαιο» στις αντισυναδελφικές ορέξεις αυτών που θεωρούν πως η εξουσία των βαθμών επιτρέπει τις απάνθρωπες συμπεριφορές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών θα απευθυνθεί με πλήρη φάκελο των πεπραγμένων στον αρμόδιο Εισαγγελέα ,ενώ θα ακολουθήσει και νέο δελτίο τύπου με όλα τα στοιχεία αυτών που παίζουν με την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων .

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

www.omospondia.gr 

Facebook : https://www.facebook.com/omospondia.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Πόσα και ποια κόμματα συμμετέχουν – Ποια “κόπηκαν”

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή, 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44). Μετά την χθεσινή (8/6/2023) ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου τα

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εξουδετέρωση των ναρκών στο Καστρί Λουτρό

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι με ελεγχόμενη έκρηξη, η εξουδετέρωση των δυο ναρκών που είχαν εντοπιστεί από δύτη στη θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων από την παραλία στο Καστρί -Λουτρό. Ο

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε μια γενική προσέγγιση για το άσυλο και τη μετανάστευση

Συμφωνία επετεύχθη στους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ, σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο. #JHA | The ministers just agreed on a general approach on the Asylum and

Συνάντηση Π.Ο.Λ με τον ΥΝΑΝΠ Ναύαρχο Λ.Σ ε.α. Κλιάρη Θεόδωρο

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον ΥΝΑΝΠ και επίτιμο Αρχηγό Λιμενικού Σώματος Ελληνικής – Ακτοφυλακής, Ναύαρχο Λ.Σ. ε.α. Κλιάρη Θεόδωρο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κωνσταντίνος την 8/6/23 . Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ επισκέφτηκε τον υπηρεσιακό Υπουργό Ναυτιλίας στο ΥΝΑΝΠ και

Μετάβαση στο περιεχόμενο