Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Καραγεωργόπουλο, παρευρέθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 26-27 Νοεμβρίου 2022.

%CE%97%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%9F%2013

Ειδικότερα, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, το κλιμάκιο του ΔΣ ΕΑΑΛΣ μετέβη στα γραφεία του Συλλόγου Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης – Δωδεκανήσου (ΣΑΛΣΚΔ) στον Επιβατικό Σταθμό Λιμένα Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με κλιμάκιο του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο ΔΣ Νίκο Χουχουρέλο, και τους Δημ. Καπετανάκη, Γεωρ. Αναγνώστου και Αδ. Φουκαράκη.  Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, οι δύο πλευρές είχαν εποικοδομητικό διάλογο για τρέχοντα και χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τους αποστράτους, ενώ διαπιστώθηκε κοινή διάθεση για στενότερη συνεργασία.  Επίσης, με αφορμή αίτημα του ΣΑΛΣΚΔ για λεπτομερές πλαίσιο συνεργασίας (πανελλήνιας) ΕΑΑΛΣ και περιφερειακών Ενώσεων Αποστράτων, το κλιμάκιο ΕΑΑΛΣ δεσμεύτηκε να προετοιμάσει σχετικό προσχέδιο, που θα τύχει επεξεργασίας σε προσεχή συνάντηση εργασίας Προεδρείων των περιφερειακών Ενώσεων Αποστράτων με την ΕΑΑΛΣ, που θα διοργανωθεί στην Αττική εντός του 2023.

%CE%97%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%9F%2015

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το κλιμάκιο του ΔΣ ΕΑΑΛΣ συμμετείχε στο Α’ μέρος (ομιλίες-χαιρετισμοί) του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΕΑΛΣ, που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.  Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε με καλωσόρισμα προσκεκλημένων και συνέδρων ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ Σπ. Πασσάκος, ενώ ακολούθως απηύθυνε χαιρετισμό ο επίτιμος Προέδρος ΠΕΑΛΣ και ΓΓ ΕΑΑΛΣ Δημ. Σαϊτάκης.

%CE%97%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%9F%201

Στο χαιρετισμό του, ο Επίτιμος Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ προέτρεψε τους συνέδρους να διεκδικούν παγίως «…μέτρα που διορθώνουν χρόνιες στρεβλώσεις, που αμβλύνουν τις επιπτώσεις της καθημερινότητας, που αποκαθιστούν αδικίες του παρελθόντος, που δίνουν προοπτική στο μέλλον…».  Περαιτέρω, κάνοντας αναφορά σε πρόσφατες κατακτήσεις (κατάργηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 1%), τόνισε με έμφαση την ανάγκη διατήρησης στιβαρών δεσμών συνεργασίας απόστρατων και εν ενεργεία στελεχών, ιδίως ενόψει των προσεχώς επερχόμενων διεκδικητικών στόχων, ενώ κλείνοντας συνέστησε την αποφυγή έριδας και διχόνοιας μεταξύ θεσμικών εκπροσώπων των εν ενεργεία στελεχών, καθώς αποδυναμώνεται η ισχύς τους και εκμηδενίζεται η αποτελεσματικότητα του αγώνα τους.

%CE%97%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%9F%2017

Χαιρετισμό στους συνέδρους απηύθυναν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων Κ. Κατσαφάδος, οι Βουλευτές Ηρακλείου Ν. Ηγουμενίδης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), Ε. Συντυχάκης (ΚΚΕ), Β. Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), Μάξ. Σενετάκης (ΝΔ) και Ε. Αυγενάκης (ΝΔ-βίντεο), ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γ. Αλεξανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου (Πολιτ. Προστασία) Μ. Παττακός, ο Γενικός Διευθυντής ΣΕΕΝ Κων. Γκώνιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ημεροπολοίων Μικρών Αποστάσεων κ. Χηνόπουλος, ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΑΑΛΣ Στ. Βοϊδονικόλας, εκπρόσωπος της ΠΟΜΕΝΣ, η Πρόεδρος ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Λ.Σ. (ΠΣΥΜΕΛΣ) Αιμ. Βερροπούλου, ο Πρόεδρος του ΣΛΑΣΚΔ Ν. Χουχουρέλος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. Κ. Κυράνης και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ευγένιος Β’.

%CE%97%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%9F%202

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΑΛΣ αναφέρθηκε με έμφαση στη σημασία της αρραγούς συμπόρευσης των θεσμικών εκπροσώπων εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών ΛΣ, ως καταλύτη για την επίτευξη των κοινών διεκδικητικών στοχεύσεων.  Δήλωσε, επίσης, ότι η Διοίκηση της ΕΑΑΛΣ θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στις προσπάθειες των θεσμικών εκπροσώπων των εργαζομένων του ΛΣ για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ευόδωση των στόχων τους.

%CE%97%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%9F%208

Οι εργασίες του Συνεδρίου της ΠΕΑΛΣ συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, ενώ στη διάρκειά τους διανεμήθηκαν σε συνέδρους και προσκεκλημένους οι καλαίσθητες εκδόσεις της Ένωσής μας που εικονίζονται στις φωτογραφίες.  Επίσης, τα πλεονάζοντα αντίτυπα χορηγήθηκαν στο Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης – Δωδεκανήσου (ΣΑΛΣΚΔ) για να διανεμηθούν δωρεάν στα αξιότιμα μέλη του.

%CE%97%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%9F%204

%CE%97%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%9F%205

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Ιταλίδα στον Πειραιά

Συνωστισμός αφίξεων ξένων πολεμικών πλοίων στον Πειραιά, καθώς μετά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George G.H. Bush, έφθασε και η ιταλική φρεγάτα, κλάσης Bergamini, ITS Carabiniere. Το σκάφος εντάχθηκε στο Ιταλικό Ναυτικό το 2015.

Γυναίκα για πρώτη φορά στο “τιμόνι” της Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Ποια είναι η νέα διευθύντρια

Για πρώτη φορά, μία γυναίκα κάθεται στο τιμόνι της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes. Η νέα διευθύντρια, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, μετρά χρόνια σε επιτελικές θέσεις της Τροχαίας, είναι παντρεμένη με παιδιά και ανέλαβε τη

Φωτό: Το USS George H.W. Bush έφτασε στον Πειραιά

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανέβασε πολλές φωτογραφίες από τη σημερινή άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush (CVN 77) στον Πειραιά. 230203-N-UI066-1066 PIRAEUS, Greece (Feb. 3, 2023) Cmdr. Ryan Conlan, navigation officer of the Nimitz-class aircraft carrier USS George H.W.

Ο εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχος Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέας για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής

Η τοποθέτηση του εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχου Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέα σήμερα στον Αντέννα για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής απέναντι στους Έλληνες Λιμενικούς!   Ελληνοτουρκικά – Καλημέρα Ελλάδα – 03/02/2022 – Καλημέρα Ελλάδα – Ρεπορτάζ