Το δώρο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο μικρό Παναγιώτη

Η επιστολή του 14χρονου από τα Τρίκαλα που συγκίνησε τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Μια ευχάριστη όσο και απρόσμενη έκπληξη περίμενε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Ναυτιλίας έλαβε μια συγκινητική χειρόγραφη επιστολή από ένα 14χρονο μαθητή από τα Τρίκαλα.

Ο μικρός Παναγιώτης συγκλονισμένος από το ναυάγιο στην Πύλο πήρε την πρωτοβουλία να γράψει στον υπουργό, στον οποίο ευχόταν παράλληλα καλή θητεία. «Να συνεχίσετε την νέα τετραετία δυναμικά, σε ό,τι και αν συμβεί» έγραφε στην επιστολή, στην οποία αποκάλυπτε το όνειρό του να φοιτήσει στο μέλλον στη σχολή του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανταπάντησε με μια δική του επιστολή, ευχόμενος κι εκείνος από την πλευρά του στον μικρό μαθητή το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα. Την επιστολή συνοδεύει ένα ξεχωριστό δώρο, ένα καπέλο του Λιμενικού Σώματος, το οποίο ο 14χρονος είναι σίγουρο ότι θα φοράει στις διακοπές του.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του υπουργού στο μικρό Παναγιώτη:

“Αγαπημένε μου Παναγιώτη,

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου!

Η επιστολή σου αποτελεί για μένα μια ευχάριστη έκπληξη καθώς, μέσα από τις λέξεις, διαπιστώνω πως είσαι ένα άξιο παιδί με ανησυχίες και ευαισθησίες.

Σου εύχομαι το όνειρό σου, να φοιτήσεις στη Σχολή Λιμενικού Σώματος, να γίνει πραγματικότητα.

Μέχρι τότε θα μπορείς να φοράς το καπέλο του Λιμενικού που σου στέλνω με αυτή την επιστολή.

Καλές διακοπές!

Με εκτίμηση

Καλό καλοκαίρι!

Μιλτιάδης”

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετώντας πάνω από την Καλαμάτα

Στο αμέτρητο πλήθος των εταιρειών παγκοσμίως, λίγες είναι εκείνες που μπορούν να καυχηθούν ότι ίδρυσαν μια πλήρως λειτουργική σχολή πιλότων σε ξένη επικράτεια και που την είδαν να διαπρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες. Το αξιοθαύμαστο αυτό επίτευγμα ανήκει στο Τμήμα

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο