Το Ελληνικό drone χτύπησε με… φονική ρουκέτα

Είναι ήδη στον αέρα και δοκιμάζεται επιχειρησιακά και με ρουκέτες. Η παγκόσμια πρωτοτυπία του Ελληνικού drone…

Η επιτυχής δοκιμαστική εναέρια βολή του Ελληνικού drone UCAV SARISA, με τη χρήση της ρουκέτας 2.75” Hydra 70 και του τύπου FZ90, αποτελεί σημαντική επίτευξη στον τομέα των ανεπάνδρωτων συστημάτων.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ένα πεδίο βολής που ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επιτυχία αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, καθώς η ρουκέτα Hydra 70 εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως από ένα μικρό, εύκολα μεταφερόμενο drone. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει την αυξημένη ευελιξία και την αποτελεσματικότητα που μπορούν να προσφέρουν τα ανεπάνδρωτα μαχητικά αεροσκάφη στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη και τη χρήση των UCAV σε πολλά στρατιωτικά και πολιτικά πεδία.

Κάποιες από τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Ελληνικού drone:

  1. Αεροπορική Υποστήριξη (ΕΑΥ): Το Ελληνικό drone μπορεί να παρέχει άμεση υποστήριξη σε μικρές στρατιωτικές ομάδες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.
  2. Προσβολή στόχων στην επιφάνεια: Το σύστημα μπορεί να επιτεθεί σε εχθρικές θέσεις και υποδομές, χρησιμοποιώντας τις κατευθυνόμενες και τις απλές ρουκέτες Hydra 70.
  3. Ανίχνευση και καταστροφή κινητών στόχων: Mπορεί να ανιχνεύει και να επιτίθεται σε κινούμενους εχθρικούς στόχους, όπως οχήματα, με μεγάλη ακρίβεια και ευελιξία.
  4. Αναγνώριση και παρακολούθηση: Το drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση, παρακολούθηση και αξιολόγηση εχθρικών δυνάμεων, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
  5. Περιπολίες και προστασία κρίσιμων υποδομών: Mπορεί να πραγματοποιήσει περιπολίες και να παρέχει προστασία, σε πολύ χαμηλότερο κόστος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ξαφνικά, «πλακώσαν οι οχτροί»…

Εάν άκουγε κανείς τους τηλετελάδιδες του τρόμου θα ένιωθε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολιορκία. Συνωμοσία των οχτρών μας, στα βόρεια σύνορά μας επιβουλεύεται την κυριαρχία της χώρας. Οι Αλβανοί μας «προκαλούν», οι Σκοπιανοί θυμήθηκαν τα ιμπεριαλιστικά φληναφήματά τους, οι

Γιατί κάποιοι ψηφίζουν στις εκλογές και κάποιοι άλλοι όχι;

Το ερώτημα γιατί κάποιοι ψηφίζουν στις εκλογές και κάποιοι άλλοι όχι, είναι ένα πολυσύνθετο θέμα. Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση ψήφου ή αποχής. Ο «λογικός» ψηφοφόρος συνειδητοποιεί ότι σε εκλογές με εκατομμύρια ψηφοφόρους, η πιθανότητα η ψήφος

Χανιά: Εντυπωσιακές οι εκδηλώσεις της 83ης επετείου για τη Μάχη της Κρήτης στο Μάλεμε – F16 σε επίδειξη που “κόβει” την ανάσα (φωτο, βιντεο)

Το απόγευμα της Κυριακής, 26 Μαΐου, γράφτηκε στο αεροδρόμιο του Μάλεμε ο πιο λαμπρός επίλογος των εκδηλώσεων για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, όπου η επίδειξη του F16 αποτέλεσε το θέαμα που “έκοψε” την ανάσα. Η εκδήλωση

Λίβανος: Τουλάχιστον 8 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε χωριά στον νότο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε χωριά στο νότιο Λίβανο, δήλωσαν λιβανικές πηγές ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πηγές, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς στην Αϊτα αλ Σααμπ, τρεις στη Χούλα, δύο στη Γιαρούν και ένας οδηγός του

Μετάβαση στο περιεχόμενο