Το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος τίμησε την Παγκόσμια ημέρα αυτισμού 2026

Με κεντρικό σύνθημα την αποδοχή και την ισότιμη συμμετοχή, το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την αρωγή της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου) μέσα από δύο εμβληματικές δράσεις συνεκπαίδευσης που έφεραν κοντά μαθητές ειδικών και γενικών σχολείων.

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026, πραγματοποιήθηκε δράση συνεκπαίδευσης στην Αρτέμιδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τζάμπολ Αγάπης», με τη συμμετοχή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας (Νταού Πεντέλης) και των 2ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Αρτέμιδος. Η δράση υλοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο των σχολείων, σε ένα περιβάλλον γεμάτο χαμόγελα, συνεργασία και δημιουργική διάθεση. Οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες καλαθοσφαίρισης, βιωματικά παιχνίδια και ομαδικές ασκήσεις, ενισχύοντας την επικοινωνία, τη συνεργασία και την ουσιαστική αλληλεπίδραση. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με κοινές δράσεις ζωγραφικής και μουσικής, αναδεικνύοντας τη χαρά της συμμετοχής και της έκφρασης.

1

2

3

4

Ακολούθως, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026, πραγματοποιήθηκε δράση στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, με τη συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά. Η εκδήλωση περιλάμβανε διάλεξη για τον αυτισμό, προβολή βίντεο και συζήτηση με τους μαθητές, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν ενεργά σε ένα περιβάλλον αποδοχής. Ιδιαίτερο χρώμα στη δράση έδωσε η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που μελωδικά συνόδευσε τις δραστηριότητες και ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους, δημιουργώντας μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα. Οι δύο αυτές δράσεις ανέδειξαν τη σημασία της συμπερίληψης και της κοινωνικής ένταξης μέσα από τον αθλητισμό και τη δημιουργική έκφραση, προσφέροντας στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του