To Ισραήλ επιβεβαιώνει για πρώτη φορά τη χρήση επιθετικών drone

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την Τετάρτη ένα από τα χειρότερα κρυμμένα μυστικά του, αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά δημόσια ότι χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Το Ισραήλ είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία UAV. Αλλά μέχρι την Τετάρτη, η στρατιωτική λογοκρισία απαγόρευε την επίσημη επιβεβαίωση της χρήσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών επίθεσης.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του στρατιωτικού λογοκριτή ανέφερε ότι μετά από μια μακρά εξέταση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αναγνώριση της χρήσης των όπλων δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.

«Δεν απαγορεύεται η δημοσίευση της χρήσης επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών ως μέρος της επιχειρησιακής δραστηριότητας του ισραηλινού στρατού», ανέφερε.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτίθεται σε στόχους στη Γάζα για περισσότερο από μια δεκαετία, με ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται στην πρακτική αυτή.

Οι ειδικοί λένε ότι τα όπλα μπορούν να αναγνωριστούν με βάση τις εκρήξεις, οι οποίες είναι πολύ μικρότερες από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται από πολεμικά αεροσκάφη, και τον βουητό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούν πάνω από το κεφάλι.

Πηγή: Associated Press

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του