To Ισραήλ επιβεβαιώνει για πρώτη φορά τη χρήση επιθετικών drone

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την Τετάρτη ένα από τα χειρότερα κρυμμένα μυστικά του, αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά δημόσια ότι χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Το Ισραήλ είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία UAV. Αλλά μέχρι την Τετάρτη, η στρατιωτική λογοκρισία απαγόρευε την επίσημη επιβεβαίωση της χρήσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών επίθεσης.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του στρατιωτικού λογοκριτή ανέφερε ότι μετά από μια μακρά εξέταση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αναγνώριση της χρήσης των όπλων δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.

«Δεν απαγορεύεται η δημοσίευση της χρήσης επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών ως μέρος της επιχειρησιακής δραστηριότητας του ισραηλινού στρατού», ανέφερε.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτίθεται σε στόχους στη Γάζα για περισσότερο από μια δεκαετία, με ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται στην πρακτική αυτή.

Οι ειδικοί λένε ότι τα όπλα μπορούν να αναγνωριστούν με βάση τις εκρήξεις, οι οποίες είναι πολύ μικρότερες από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται από πολεμικά αεροσκάφη, και τον βουητό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούν πάνω από το κεφάλι.

Πηγή: Associated Press

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολή Αλεξιπτωτιστών: Απονομή πτυχίων και Διακριτικών Πτερυγίων σε Ευέλπιδες, ΣΜΥ και Οπλίτες

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο Αττικής, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα, σε Ευέλπιδες, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και σε Οπλίτες Θητείας της 2022 Β’ ΕΣΣΟ, οι

Το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα! Η Ελλάδα δέχθηκε άφθονο αμερικανικό υλικό που αντικατέστησε ρωσικής κατασκευής οπλισμό

Καμπάνες για Ελλάδα-Οι ΗΠΑ άδειασαν επιτυχώς τις αποθήκες όπλων των Ευρωπαίων λόγω Ουκρανίας και ξεπούλησαν οπλικά συστήματα πολλών δισ σε χώρες της ΕΕ Περίπου  10 ευρωπαϊκές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία το 100% της υποσχεθείσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία

Στρατός Ξηράς: Στην τελική ευθεία η προμήθεια των πρώτων 7 ταχύπλοων σκαφών των ειδικών δυνάμεων

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία εξουσιοδοτείται ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ για την υπογραφή της 1ης εκτελεστικής σύμβασης, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Πλαισίου για το Υποπρόγραμμα «Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη 41

Σκιάθος: Τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία λίγο πριν αυτοκτονήσει – Νέα στοιχεία για τα οικονομικά προβλήματά του

Είχε εξαντλήσει κάθε διέξοδο στις πόρτες των τραπεζών, που άρχισαν να βγάζουν στο «σφυρί» την περιουσία του και φέρεται να απευθύνθηκε σε τοκογλύφο ο επιχειρηματίας που αυτοκτόνησε στη Σκιάθο. Στο σημείωμα που άφησε ο επιχειρηματίας, ο οποίος κρεμάστηκε, κατονομάζει έναν