Το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα! Η Ελλάδα δέχθηκε άφθονο αμερικανικό υλικό που αντικατέστησε ρωσικής κατασκευής οπλισμό

Καμπάνες για Ελλάδα-Οι ΗΠΑ άδειασαν επιτυχώς τις αποθήκες όπλων των Ευρωπαίων λόγω Ουκρανίας και ξεπούλησαν οπλικά συστήματα πολλών δισ σε χώρες της ΕΕ
Περίπου  10 ευρωπαϊκές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία το 100% της υποσχεθείσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία ανέρχεται  σε πολλά δισ, ενώ ταυτόχρονα  οι ΗΠΑ μπόρεσαν να ξεφορτωθούν τεράστιες ποσότητες ρωσικής κατασκευής πολεμικού υλικού, με σκοπό να το αντικαταστήστουν με αμερικανικό .
Όπως είναι φυσικό ο πόλεμος στην Ουκρανία όμως, φέρνει τσουνάμι εξελίξεων όχι μόνο στον ανθρωπιστικό, ενεργειακό και χερσαίο τομέα, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας.
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρήκαν την ευκαιρία να ξεπουλήσουν στην Ευρώπη μεγάλες ποσότητες όπλων για την αναπλήρωση των στρατιωτικών αποθεμάτων μετά την αποστολή του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Σέρβος ειδικός αμυντικός αναλυτής Slobodan Samardzija.
” Οι ΗΠΑ άδειασαν επιτυχώς τις ευρωπαϊκές αποθήκες πυρομαχικών έχοντας προμηθεύσει όλα τα όπλα στο Κίεβο. Εάν ξεσπάσει τώρα μια σύγκρουση παρόμοια με την ουκρανική μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, οι ευρωπαϊκοί στρατοί θα βρεθούν ουσιαστικά άοπλοι.
Είναι το ΝΑΤΟ, ή μάλλον οι Αμερικανοί, που διοικούν τα πάντα. Οι Ευρωπαίοι μένουν μόνο να περιπλανηθούν σε καθορισμένα πεδία μάχης, να σκοτώσουν και να σκοτωθούν, με διάφορους βαθμούς επιτυχίας”, είπε ο Σαμαρτζία.
Τώρα οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έλαβαν εντολή να στείλουν τα δικά τους όπλα στον ουκρανικό στρατό δωρεάν και να αποκτήσουν νέα όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις δικές τους ανάγκες.
Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά η Ευρώπη αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με την εντολή της Ουάσιγκτον, σημείωσε ο ειδικός.
 «Τώρα απαγορεύεται στον κόσμο να το σκέφτεται, αλλά το ερώτημα είναι, τι θα συμβεί όταν τελικά σταματήσουν οι εχθροπραξίες και όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς  οπλισμένους μέχρι τα δόντια και πικραμένους;» είπε ο Σαμάρτζια στη σερβική εφημερίδα Politika.
Με μαγικό τρόπο στα Βαλκάνια
Υπενθυμίζουμε ότι από τα χιλιάδες όπλα που μεταφέρουν οι χώρες της δύσης στην Ουκρανία, πολλά από αυτά, με μαγικό τρόπο βρέθηκαν  σε Βαλκάνια ( Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, ΠΓΔΜ και αλλού), προκαλώντας συναγερμό και στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, για βόρεια σύνορα μας.
Το θέμα της διακίνησης των όπλων από την Ουκρανία συζητήθηκε πρόσφατα, σε μια συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ αυτήν την εβδομάδα, με τις πληροφορίες να λένε για ποσότητες όπλων σε χέρια Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και Σέρβων στην Βοσνία.  Το ΝΑΤΟ και τα κράτη της ΕΕ πιέζουν για καλύτερη παρακολούθηση και καταγραφή του οπλισμού που παρέχονται στην Ουκρανία, ως απάντηση στους φόβους ότι εγκληματικές ομάδες τα μεταφέρουν λαθραία από τη χώρα προς την μαύρη αγορά της Ευρώπης.
Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμό κατά της Ουκρανίας, τα δυτικά κράτη έχουν υποσχεθεί περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική υποστήριξη, που ξεκινά από φορητούς εκτοξευτές πυραύλων και τεθωρακισμένα οχήματα μέχρι τυφέκια και τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο