Το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα! Η Ελλάδα δέχθηκε άφθονο αμερικανικό υλικό που αντικατέστησε ρωσικής κατασκευής οπλισμό

Καμπάνες για Ελλάδα-Οι ΗΠΑ άδειασαν επιτυχώς τις αποθήκες όπλων των Ευρωπαίων λόγω Ουκρανίας και ξεπούλησαν οπλικά συστήματα πολλών δισ σε χώρες της ΕΕ
Περίπου  10 ευρωπαϊκές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία το 100% της υποσχεθείσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία ανέρχεται  σε πολλά δισ, ενώ ταυτόχρονα  οι ΗΠΑ μπόρεσαν να ξεφορτωθούν τεράστιες ποσότητες ρωσικής κατασκευής πολεμικού υλικού, με σκοπό να το αντικαταστήστουν με αμερικανικό .
Όπως είναι φυσικό ο πόλεμος στην Ουκρανία όμως, φέρνει τσουνάμι εξελίξεων όχι μόνο στον ανθρωπιστικό, ενεργειακό και χερσαίο τομέα, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας.
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρήκαν την ευκαιρία να ξεπουλήσουν στην Ευρώπη μεγάλες ποσότητες όπλων για την αναπλήρωση των στρατιωτικών αποθεμάτων μετά την αποστολή του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Σέρβος ειδικός αμυντικός αναλυτής Slobodan Samardzija.
” Οι ΗΠΑ άδειασαν επιτυχώς τις ευρωπαϊκές αποθήκες πυρομαχικών έχοντας προμηθεύσει όλα τα όπλα στο Κίεβο. Εάν ξεσπάσει τώρα μια σύγκρουση παρόμοια με την ουκρανική μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, οι ευρωπαϊκοί στρατοί θα βρεθούν ουσιαστικά άοπλοι.
Είναι το ΝΑΤΟ, ή μάλλον οι Αμερικανοί, που διοικούν τα πάντα. Οι Ευρωπαίοι μένουν μόνο να περιπλανηθούν σε καθορισμένα πεδία μάχης, να σκοτώσουν και να σκοτωθούν, με διάφορους βαθμούς επιτυχίας”, είπε ο Σαμαρτζία.
Τώρα οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έλαβαν εντολή να στείλουν τα δικά τους όπλα στον ουκρανικό στρατό δωρεάν και να αποκτήσουν νέα όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις δικές τους ανάγκες.
Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά η Ευρώπη αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με την εντολή της Ουάσιγκτον, σημείωσε ο ειδικός.
 «Τώρα απαγορεύεται στον κόσμο να το σκέφτεται, αλλά το ερώτημα είναι, τι θα συμβεί όταν τελικά σταματήσουν οι εχθροπραξίες και όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς  οπλισμένους μέχρι τα δόντια και πικραμένους;» είπε ο Σαμάρτζια στη σερβική εφημερίδα Politika.
Με μαγικό τρόπο στα Βαλκάνια
Υπενθυμίζουμε ότι από τα χιλιάδες όπλα που μεταφέρουν οι χώρες της δύσης στην Ουκρανία, πολλά από αυτά, με μαγικό τρόπο βρέθηκαν  σε Βαλκάνια ( Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, ΠΓΔΜ και αλλού), προκαλώντας συναγερμό και στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, για βόρεια σύνορα μας.
Το θέμα της διακίνησης των όπλων από την Ουκρανία συζητήθηκε πρόσφατα, σε μια συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ αυτήν την εβδομάδα, με τις πληροφορίες να λένε για ποσότητες όπλων σε χέρια Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και Σέρβων στην Βοσνία.  Το ΝΑΤΟ και τα κράτη της ΕΕ πιέζουν για καλύτερη παρακολούθηση και καταγραφή του οπλισμού που παρέχονται στην Ουκρανία, ως απάντηση στους φόβους ότι εγκληματικές ομάδες τα μεταφέρουν λαθραία από τη χώρα προς την μαύρη αγορά της Ευρώπης.
Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμό κατά της Ουκρανίας, τα δυτικά κράτη έχουν υποσχεθεί περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική υποστήριξη, που ξεκινά από φορητούς εκτοξευτές πυραύλων και τεθωρακισμένα οχήματα μέχρι τυφέκια και τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο