Με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που τοποθέτησαν τη βόμβα σε κάβα στην Καλλιθέα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης εκβιαστών της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, προσπαθούν να καταλάβουν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα» Βασίλη Λαμπρόπουλο η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ωστόσο ένα από αυτά φαίνεται να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες.

Αντίπαλες ομάδες

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News, σύμφωνα με ένα σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ το «χτύπημα» σήμερα τα ξημερώματα στην Καλλιθέα μπορεί να συσχετίζεται με εκείνο τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά.

Θεωρούν οι αστυνομικοί ότι πιθανόν οι δύο βόμβες που τοπθετήθηκσαν μέσα σε λίγες ημέρες να εντάσσονται στον «πόλεμο» μεταξύ Ελλήνων κακοποιών που είναι ανταγωνιστές στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Ειδικότερα εκτιμούν ότι η σημερινή έκρηξη στην Καλλιθέα να ήρθε ως απάντηση και αντίποινα στην βόμβα που τοποθετήθηκε σε πρατήριο βενζίνης τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (8/3) στον Πειραιά.

Η έκρηξη περίπου στις 03.05 το πρωί μπροστά στην κάβα ποτών επί της οδού Αλ. Πάντου και Λαγουμιτζή.

Η καταστροφή της επιχείρησης είναι πλήρης ενώ καταστράφηκε και ένα αυτοκίνητο το οποίο εκτινάχθηκε από το ωστικό κύμα και κατέληξε στην μέση του δρόμου.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει μία μοτοσικλέτα με δύο άτομα στο σημείο, με τις Αρχές να εικάζουν ότι είναι οι βομβιστές που τοποθέτησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν ο ιδιοκτήτης της κάβας είχε έρθει αντιμέτωπος με επίθεση στο νυχτερινό κέντρο που διατηρούσε, όταν άγνωστοι είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ το 2019 είχε πέσει θύμα διάρρηξης.