Το [Ξα]πλωτό Ασθενοφόρο των Β. Σποράδων βρίσκεται σε “χειμερία νάρκη”

Και εκεί που οι νησιώτες απέκτησαν την φημολογούμενη σιγουριά πως με το πλωτό ασθενοφόρο θα σωζόντουσαν ζωές, επέστρεψε η αμφιβολία, αφού μέσα σε ενάμιση μήνα για δεύτερη φορά επιβεβαιώθηκε το άσχημο σενάριο πως δεν μπορεί να ταξιδέψει με 6 μποφόρ.

Σήμερα ένας 65χρονος στην Αλόννησο παρέμενε στο ακουστικό του για να έρθει να τον παραλάβει τελικά ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όχι το Πλωτό Ασθενοφόρο το οποίο εδώ και λίγο καιρό έχει μετακομίσει στην Σκόπελο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, η κατάσταση της υγείας του 65χρονου ασθενούς, επιδεινώθηκε από χθες βράδυ και έκτοτε ξεκίνησαν οι ενέργειες για τη διακομιδή του. Ο ίδιος επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο στη Σκόπελο, από όπου τον ενημέρωσαν ότι από τη στιγμή που το δελτίο καιρού δίνει ένταση ανέμων έως 6 μποφόρ, το πλωτό ασθενοφόρο δεν μπορεί να αποπλεύσει.

“Όταν στις 19 του περασμένου Οκτώβρη παραλάβαμε τα τρία νησιά των Σποράδων, το πλωτό ασθενοφόρο, είχα πει ότι αισθανόμαστε πιο ασφαλείς. Δεν ξέρω αν μπορώ να το πω αυτό και σήμερα”, δήλωσε με νόημα ο κ. Βαφίνης, επισημαίνοντας πως συνθήκες με 5-6 μποφόρ είναι συνηθισμένες το χειμώνα στις Σποράδες.

Με όλα αυτά τα όμορφα που συμβαίνουν, οι κάτοικοι των νησιών παραμένουν απροστάτευτοι και προσεύχονται να μην πάθουν κάτι που αν συνδυαστεί με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα δεν θα την βγάλουν καθαρή.

Ν.Τ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά

Τουρισμός: Αντέχει η «βαριά βιομηχανία» το κύμα τουριστών;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, οι ανακοινώσεις περί ρεκόρ αφίξεων δημιουργούν θετικό κλίμα για την οικονομία και οι προσδοκίες αυξάνονται σε… ετήσια βάση.  Πράγμα λογικό, βέβαια, εάν αναλογιστούμε ότι το 2019 είχε εκτιμηθεί

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του νόμου περί όπλων στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες της 23/01/2023, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που