Τομέας Άμυνας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής :”Μισθολογική απαξίωση των νέων στελεχών των ΕΔ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μέσω κατάθεσης ερωτήσεων και τροπολογιών, η κυβέρνηση επιδεικνύει ακατανόητη απαξίωση προς τις/τους σπουδάστριες/-στές των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, όσον αφορά στις μισθολογικές απολαβές τους, με τεράστια αρνητική διαφορά έναντι των σπουδαστών των σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας, επισφραγίζοντας αυτή την απαξίωση με σχετική πρόσφατη δήλωση του ΥΦΕΘΑ.

Προκειμένου να αναδείξουμε εκ νέου τη συνεχιζόμενη στάση της κυβέρνησης για το θέμα, συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα:

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΔ

“Απαξίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την πρώτη ημέρα εισόδου τους, ως σπουδάστριες/-στές στις στρατιωτικές σχολές (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ).

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μέσω κατάθεσης σχετικών ερωτήσεων και τροπολογιών, η κυβέρνηση επιδεικνύει ακατανόητη αδιαφορία προς τις/τους σπουδάστριες/-στές των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, όχι μόνο διότι δεν κάνει αποδεκτές τις προτάσεις του Κινήματος, αλλά διότι μέσω πρόσφατων διατάξεων (ν.5045/2023) τις/τους δείχνει με τον χειρότερο τρόπο τον «σεβασμό» της, παρέχοντάς τους αύξηση της τάξεως των 6-7 ευρώ (επί του ποσού των 158 ευρώ για τους σπουδαστές των ΑΣΕΙ και των 119 ευρώ για τους σπουδαστές των ΑΣΣΥ), συνεχίζοντας την τεράστια αρνητικά μισθολογική διαφορά τους σε σύγκριση με τους σπουδαστές των σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας (ύψους έως 670 ευρώ για τους σπουδαστές της σχολής Αξιωματικών ΕΛΑΣ και ύψους έως 345 ευρώ για τους σπουδαστές των σχολών Αστυφυλάκων ΕΛΑΣ).

Απαξίωση της κυβέρνησης προς τα στελέχη των ΕΔ, τα οποία από τη θητεία τους στη στρατιωτική σχολή μέχρι την αποστρατεία τους βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους ή ταλαιπωρώντας τες, ενώ ο πολιτικός τους προϊστάμενος, ο κ. ΥΦΕΘΑ, δηλώνει ότι «Στην βούληση του νομοθέτη για τη μη ενιαία ρύθμιση εντάσσεται, μεταξύ άλλων, και η ειδοποιός διαφορά της φύσης και του αντικειμένου των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών, εν αντιθέσει, με τις αντίστοιχες των Σωμάτων Ασφαλείας», επισφραγίζοντας περίτρανα την απαξίωσή της προς το στρατιωτικό προσωπικό.

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι νέοι δεν επιδεικνύουν ενδιαφέρον να ενταχθούν στις ΕΔ, γιατί οι σπουδαστές/-στριες των στρατιωτικών σχολών, αλλά και τα στελέχη των ΕΔ παραιτούνται! Πλήρης εκμετάλλευση των στρατιωτικών με κάθε τρόπο!

Πότε θα ενδιαφερθεί επιτέλους η κυβέρνηση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δει για τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών;”

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΣΑΓΕ κατά την 10η Συνεδρίασή του, το Σάββατο 2 Mαρτίου 2024, έκρινε ως ακολούθως: Στην Πολεμική Αεροπορία Προήγαγε στο βαθμό του Υποπτεράρχου για πλήρωση κενών θέσεων, τους: 1. Ταξίαρχο (ΜΗ) Δελή Γεώργιο 2. Ταξίαρχο (ΜΑ) Ρούγγο Ιωάννη 3. Ταξίαρχο (ΕΑ) Σουρρή

Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΣΑΓΕ κατά την 10η Συνεδρίασή του, το Σάββατο 2 Mαρτίου 2024, έκρινε ως ακολούθως: Στο Πολεμικό Ναυτικό  1.     Προήγαγε στο βαθμό του Υποναυάρχου για πλήρωση κενών θέσεων, τους: α. Αρχιπλοίαρχο Μπότσα Φώτιο ΠΝ β. Αρχιπλοίαρχο Χατζόπουλο Θεοχάρη ΠΝ γ. Αρχιπλοίαρχο

Ηράκλειο: Τους τσάκωσαν με τρία κιλά χασίς – “Λαβράκι” έβγαλαν οι λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου,  στελέχη του οποίου κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χασίς. Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, σήμερα το πρωί στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σπίτια στο

Κόρινθος: Παράνομο αλίευμα και αλιευτικός εξοπλισμός κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Κορίνθου

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, στελέχη της Υπηρεσίας μας εντόπισαν την 03/03/2024 ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος με επιβαίνοντα έναν (01) ημεδαπό να έχει διενεργήσει αλιεία στη θαλάσσια περιοχή Βάγιας Σαρωνικού Κόλπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο