Τοποθέτηση εν αποστρατεία – του Μανώλη Πλουμή

Δημοσιεύουμε την επιστολή του Αντιστρατήγου ε.α. Εμμανουήλ Πλουμή: Υπηρέτησα την Ελληνική Αστυνομία και κατ’ επέκτασιν την Ελληνική κοινωνία επί 35 συναπτά έτη.

Σε όλη την αστυνομική μου διαδρομή, από απλός αστυνομικός μέχρι τα υψηλόβαθμα καθήκοντα του στρατηγού, γνώμονας και βασικό μέλημά μου υπήρξε η υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η άσκηση του πατριωτικού μου καθήκοντος με σύνεση και ευθυκρισία , απόλυτη διαφάνεια και συνεπή ανιδιοτέλεια.

Καθώς απέρχομαι του σώματος πλήρης αστυνομικών ημερών αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω εκ βαθέων όλους τους συνεργάτες μου για την βοήθεια τους να καταξιώσω το αξίωμά μου και να καταξιωθώ και εγώ απ’ αυτό , την οικογένειά μου για την πολύχρονη αντοχή και ανοχή της, την πολιτεία για την εμπιστοσύνη της , την αστυνομική ηγεσία για όσα καλά μπόρεσε να δει σε μένα και τέλος τον Θεό για την αγάπη και την ευλογία του.

Και επειδή η ποιότητα μιας προσωπικότητας κρίνεται όχι μόνο από τον δημιουργικό ήχο της παρουσίας της αλλά και από τον νοσταλγικό απόηχο της απουσίας της, εύχομαι και ελπίζω η νηφάλια αποτίμηση του μέλλοντος να αποδώσει στο παρόν τις περγαμηνές της αξίας και της αντικειμενικότητας που του ανήκουν.

Με τιμή

http://www.bloko.gr/2018/11/blog-post_70.html

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο