Τουρκία: Ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης, για την διαδήλωση που πραγματοποίησε το ΡΚΚ γύρω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το τουρκικό ΥΠΕΞ μετέφερε στον κ. Λάζαρη τις απόψεις και τις αντιδράσεις της Τουρκίας για το θέμα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, το τουρκικό ΥΠΕΞ φέρεται να είπε στον κ. Λάζαρη την άποψη της Τουρκίας ότι το ΡΚΚ  πραγματοποιεί «εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η ταυτότητα της Ελλάδας ως ασφαλούς καταφυγίου έχει αυξηθεί για τους κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Επιπλέον, υποστηρίχθηκε ότι «το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου, όπου τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους δυνατότητες επιμελητείας και εκπαίδευσης».

Ακόμη ειπώθηκε στον κ. Λάζαρη ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει γίνει σημείο τρομοκρατίας συγκρίσιμο με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία. Μεταφέρθηκε η αντίδραση και οι απόψεις της Τουρκίας για το θέμα υποστηρίζοντας ότι ξεκίνησε από αυτό το στρατόπεδο η δράση και εξελίχθηκε σε διαδήλωση γύρω από την Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια των Τούρκων αντιπροσώπων και πολιτών στην Ελλάδα και επαναλήφθηκε η προσδοκία για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Τονίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ξεκάθαρη απάντηση στους ισχυρισμούςΤούρκων αξιωματούχων, ότι η Ελλάδα υποθάλπτει τρομοκρατικές οργανώσεις, έδωσαν διπλωματικές πηγές, καθώς η Άγκυρα εμμένει στην επιθετική ρητορική σε βάρος της χώρας μας.

Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμες και αναληθείς οι κατηγορίες της Τουρκίας

«Αναφορικά με πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς», σημειώνουν τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Και σημειώνουν: «Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε την κλήση του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, για την διαδήλωση που πραγματοποίησε το ΡΚΚ γύρω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως είναι τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες και πως η χώρα δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο καθώς το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άτυχο πλοίο: USS WILLIAM D. PORTER (DD-579)

Άρθρο του J. M. Caiella από το “Naval History Magazine”, V.35, Number 3, June 2021. Ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά, Αναστάσης Παπαδάκης, Μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ Το αντιτορπιλικό, τύπου Fletcher, USS William D. Porter (DD-579) απέκτησε από τον πρώτο επιχειρησιακό του πλου

Ένα τόνο ακατάλληλα όστρακα για ανθρώπινη κατανάλωση κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από στελέχη του γραφείου Αλιείας της Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν εντός Φ/Γ-Ψ/Γ οχήματος ένας τόνος και είκοσι επτά κιλά (1.027 kgr) όστρακα του είδους χάβαρα, τα οποία διακινούνταν χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά,

Έριξε το αυτοκίνητο της συντρόφου του στη θάλασσα- Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο

Κανείς δεν περίμενε αυτή την τροπή στον καυγά των δύο συντρόφων που κατέληξε στη… βύθιση του αυτοκινήτου της γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή της Αμμουδάρας! Το νέο ενδοοικογενειακό επεισόδιο, όπως γράφει το Cretalive, εξελίχθηκε επικίνδυνα όταν ο άνδρας, μετά τη διαμάχη με τη

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου και περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες. Ειδικότερα προειδοποιεί ότι τα προϊόντα SOMATOMAX και ECDISTEN της εταιρείας Hi-Tech Pharmaceuticals τα οποία κυκλοφορούν στην

Μετάβαση στο περιεχόμενο