Τουρκία: Θα αγοράζει μαχητικά από το εξωτερικό μέχρι να είναι έτοιμα τα δικά της, σύμφωνα με πηγή του υπ. Άμυνας

Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει τα απαραίτητα αμυντικά συστήματα από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και άλλες χώρες έως ότου το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος KAAN είναι έτοιμο για παράδοση, ανέφερε πηγή του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας την Πέμπτη.

Το Reuters ανέφερε την Τετάρτη ότι η Άγκυρα είχε προτείνει στους ευρωπαίους συμμάχους της και στις ΗΠΑ τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να προμηθευτεί γρήγορα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη, εν μέσω συνομιλιών για την αγορά 40 Eurofighter Typhoons καθώς και αμερικανικών F-16 και F-35, και ενώ ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί περιφερειακή περιοδεία στο Κουβέιτ, το Κατάρ και το Ομάν.

Πρόσωπο που είναι εξοικειωμένο με το θέμα ανέφερε ότι, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που βρίσκεται σε τελικό στάδιο με τη Βρετανία για τα Typhoon, η Τουρκία θα λάβει άμεσα 12 από αυτά, αν και μεταχειρισμένα, από τους προηγούμενους αγοραστές Κατάρ και Ομάν, προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές εν μέσω του ταξιδιού του Ερντογάν, η πηγή ανέφερε ότι οι εργασίες για την προμήθεια των αεροσκαφών Typhoon συνεχίζονται και ότι η διαδικασία, την οποία η Άγκυρα διεξάγει με τη Βρετανία, αναμένεται να ολοκληρωθεί.

«Μέχρι να ξεκινήσουν οι παραδόσεις του εγχώριου και εθνικού μαχητικού αεροσκάφους KAAN, τα συστήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των καθηκόντων που έχουν ανατεθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προβλέπεται να προμηθευτούν από τις σχετικές χώρες, κυρίως από τους συμμάχους μας», δήλωσε η πηγή σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στενά του Ορμούζ: Έξι μισθοί στα πληρώματα για ένα ταξίδι στον πιο επικίνδυνο θαλάσσιο διάδρομο του κόσμου

Στα Στενά του Ορμούζ η αμοιβή δεν αγοράζει μόνο εργασία, αλλά και την αποδοχή ενός εξαιρετικά υψηλού κινδύνου. Καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή κορυφώνεται και οι επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων πολλαπλασιάζονται, οι ναυτιλιακές εταιρείες αναγκάζονται να προσφέρουν πρωτοφανή οικονομικά κίνητρα, προκειμένου να

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς -3- μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφαιρούσαν αλυσίδες λαιμού από ηλικιωμένους με τη μέθοδο του εναγκαλισμού

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. -2- περιπτώσεις κλοπών Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Γ.Α.Δ.Α., μεσημβρινές ώρες της 19-7-2026 στη Γλυφάδα, 28χρονη, 33χρονη και 34χρονος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφαιρούσαν αλυσίδες λαιμού από ηλικιωμένους με τη μέθοδο

Νάξος: 35 μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσια περιοχή του νησιού

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21/07, το Α.Τ. Νάξου ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή του νησιού, για τον εντοπισμό μεταναστών στην περιοχή «Άγιος Σώζων», νότια της Νάξου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπου εντόπισαν 35 αλλοδαπούς (5 άνδρες, 11

Σταύρος Γεωργίου: Στο μικροσκόπιο βίντεο από κάμερες ασφαλείας – Προσωπικά κίνητρα «βλέπουν» οι Αρχές

Οι έρευνες των αστυνομικών για τη δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου επικεντρώνονται στο υλικό που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, με στόχο να ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες της άγριας επίθεσης σε βάρος του. Παράλληλα, οι Αρχές αξιολογούν μαρτυρίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ