Τούρκος πιλότος: Πετάω μαχητικά επί 23 χρόνια και είμαι άνεργος – Έλληνες εργάζονται στις τουρκικές αερογραμμές

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική Πολιτική Αεροπορία περιγράφει ένας Τούρκος πιλότος.

Η 7η Δεκεμβρίου είναι η Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας, όμως, η Πολιτική Αεροπορία στην Τουρκία παλεύει με σοβαρά προβλήματα.

Δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να πετάξουν, σχεδόν 1.500 πιλότοι, χιλιάδες πληρώματα καμπίνας και πλήρωμα εδάφους είναι άνεργοι.

Ένας πιλότος που δεν πληρώθηκε ούτε μια δεκάρα για δύο χρόνια επαναστατεί και δηλώνει σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu:

«Είμαι πιλότος μαχητικού για 23 χρόνια. Εκατοντάδες φίλοι μου είναι άνεργοι, αλλά 850 ξένοι πιλότοι πετούν στην Τουρκία».

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην αεροπορία, οι οποίοι έλαβαν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου ξοδεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια, αναζητούν έναν τρόπο να ζήσουν εδώ και δύο χρόνια.

Η απόπειρα αυτοκτονίας ενός υπαλλήλου της Onur Air, που δεν λαμβάνει μισθό εδώ και δύο χρόνια, ταρακούνησε ολόκληρο τον κλάδο την περασμένη εβδομάδα.

Η επιστολή του πιλότου

Η επιστολή ενός άνεργου πιλότου προς την CIMER δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες για την τουρκική Πολιτική Αεροπορία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, 300 πιλότοι  στην Onur Airlines, 200 πιλότοι μετά την πτώχευση των αεροπορικών εταιρειών Atlas και Borajet, περίπου 500 έμπειροι πιλότοι είναι άνεργοι, 1.100 πιλότοι που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση πιλότου τους τα τελευταία τρία χρόνια και περίπου 1.600 πιλότοι της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι σήμερα άνεργοι και αδρανείς .

«Παρά την προφορική εντολή που δόθηκε προς όλες τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες από τον Πρόεδρό μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μείωση του ποσοστού των ξένων πιλότων, το οποίο ήταν 11% το 2020, δεν υπήρξε ορατή ικανοποιητική μείωση του αριθμού των ξένων πιλότων» υποστηρίζει και προσθέτει:

«Ως πολίτης που υπηρέτησε με τιμή στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία ως πιλότος μαχητικών εδώ και 23 χρόνια και έχει ορκιστεί για πάσης φύσεως θυσίες για την επιβίωση αυτής της χώρας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο θέμα των ξένων πιλότων που εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα των Ελλήνων πιλότων.

Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 150 Έλληνες πιλότοι εργάζονται στην Τουρκία, ενώ τους δίνονται και θέσεις Instructor Pilot και Examiner στις εταιρείες που εργάζονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι πιλότοι μαχητικών που εγκατέλειψαν την Ελληνική Αεροπορία.

«Στο παρελθόν, πολλοί από αυτούς έχουν συναντήσει πολλές φορές Τούρκους πιλότους ή έχουν βάλει στο στόχαστρο τον εναέριο χώρο της χώρας μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Υπάρχει ακόμη και πιλότος που έχει αποτυπώσει στο σώμα του τον ελληνικό εθνικισμό και την τουρκική εχθρότητα με τατουάζ της ΕΟΚΑ».

Ο ίδιος προσθέτει ακόμη ότι «ενώ οι Τούρκοι πιλότοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά , είναι βαθιά λύπη μας που οι πιλότοι που απασχολούνται, είναι κυρίως Έλληνες, Σέρβοι, Κροάτες, Παραγουανοί, Βρετανοί, Γάλλοι και Χιλιανοί . Διότι είναι αδύνατο ένας Τούρκος πιλότος να πάρει άδεια εργασίας στην Ελλάδα».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FT: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη αλλά είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρωζώνης

Να παρουσιάσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο επιχειρεί η στήλη Alphaville των Financial Times, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες της Ευρωζώνης με τις καλύτερες επιδόσεις, όμως είναι και η

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ “ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” και συγκρότηση σε σώμα νέου ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κατόπιν των αρχαιρεσιών της 17/04/2024 του “ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, συνεδρίασαν χθες 25/04/2024 τα νεοκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. και αποφασίστηκε η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ακολούθως: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πλωτάρχης Λ.Σ. (ε.α.)

Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΝ στη Γαλλία για την πρόοδο ναυπήγησης των νέων φρεγατών

Τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας. Ο αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το ναυπηγείο στη Λοριάν, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών και την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος ναυπήγησης των νέων Φρεγατών FDI του Πολεμικού Ναυτικού.

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητή της 120 ΠΕΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Αλέξανδρου Κομητούδη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοικητή της 120ΠΕΑ, από τον Ταξίαρχο (Ι)

Μετάβαση στο περιεχόμενο