Τραγωδία σε ορυχείο στην Κίνα: 90 νεκροί, 123 τραυματίες – «Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά»

Ηκινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε μια «ανένδοτη» έρευνα σχετικά με την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους σε ένα ανθρακωρυχείο, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, υποσχόμενη να τιμωρήσει «αυστηρά» τους υπεύθυνους, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Ως απάντηση στην έκρηξη αερίου που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο του Λιουσενγιού, ιδιοκτησίας του ομίλου Shanxi Tongzhou, η ερευνητική ομάδα δυστυχημάτων του Συμβουλίου Κρατικών Υποθέσεων θα διεξάγει μια ενδελεχή και ανένδοτη έρευνα», αναφέρει το πρακτορείο. «Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά σε συμφωνία με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, η κινεζική κυβέρνηση διέταξε μία εκστρατεία καταστολής σε εθνική κλίμακα των παράνομων επιχειρήσεων εξορύξεων.

«Όλες οι αρμόδιες περιφέρειες και αρχές δεσμεύτηκαν να (…) διεξάγουν ευρείες επιχειρήσεις καταστολής εναντίον των παράνομων δραστηριοτήτων, να ερευνήσουν και να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις» σε βάρος των υπεύθυνων, διευκρίνισε το Xinhua.

Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα σε ορυχείο στη χώρα τα τελευταία 17 χρόνια. Συνολικά, 247 ανθρακωρύχοι εργάζονταν κάτω από τη γη στο ορυχείο του Λιουσενγιού, όταν σημειώθηκε η έκρηξη χθες το βράδυ. Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, τουλάχιστον 90 εργάτες σκοτώθηκαν και 123 άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί βοήθεια, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Οι υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών έχουν αναπτύξει 755 μέλη τους στο σημείο για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις.

Ο Γουανγκ Γιονγκ, ένας εργάτης που τραυματίστηκε στο δυστύχημα, αφηγήθηκε στο CCTV πως είδε «ένα σύννεφο καπνού» και μύρισε θείο. Προτού χάσει τις αισθήσεις του, θυμήθηκε πως είδε ανθρώπους να πνίγονται από τον καπνό.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του