Τραβάει το σχοινί η Τουρκία με νέες απειλές: «Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση»

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», ανέφερε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος.

Προκλητική και πάλι η Άγκυρα. Άλλη μια φορά επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα με την Τουρκική πλευρά να επανέρχεται με νέες απειλές.
Αυτή τη φορά μέσω της εκπροσώπου του, Πινάρ Καρά, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για παράνομες δραστηριότητες, κλιμάκωση της έντασης και επιθετική ρητορική.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», ανέφερε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος.
Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο άμυνας άσκησε κριτική στη χώρα μας καθώς, όπως υποστηρίζει , από την αρχή του 2021 με θαλάσσια, εναέρια και στρατιωτικά μέσα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα δημιουργεί μια πλασματική εντύπωση και βρίσκεται υπό την δικαιολογία της απειλής και της αποτροπής στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ χαρακτήρισε προκλητική ενέργεια την εξόπλισή της.

Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη παράνομη στάση της και αντί να εντάσσει σε τρίτους τα προβλήματα της, να έρθει σε διάλογο με την Τουρκία.

Αναλυτικά μέρος των δηλώσεων της Πινάρ Καρά:
Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ”ΤΔΒΚ”, στην Κύπρο, θα συνεχίσουν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου και σχέσεις καλής γειτονίας.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες και προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες. Παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνομιλία, συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας.

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία με νέες απειλές: «Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Λινοπεράματα το πλοίο της Greenpeace

Έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Δήμου Μαλεβιζίου Στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου πλέει από το μεσημέρι του Σαββάτου το πλοίο “Rainbow Warrior” της Greenpeace. Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν το διάσημο σκαρί της περιβαλλοντικής οργάνωσης και έσπευσαν να το φωτογραφίσουν απαθανατίζοντάς

Σταμάτης Κόκοτας: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια

Το ναυάγιο της 29ης Μαΐου ’41 και η ιστορία του

Ο Μάικλ Μπέντον θυμάται εκείνη την ημέρα πεντακάθαρα, και ας έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Ηταν ένα τυπικό καλοκαιρινό απόγευμα στη χερσόνησο της Γραμβούσας και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του. Οπως συνήθιζαν με τη

Εκλογές τον Μάρτιο ή στο τέλος Ιουνίου – Οι πιθανές ημερομηνίες που συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Μάρτιος και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα χρονικά διαστήματα για τη διεξαγωγή των εκλογών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού (Bloo­mberg) ότι οι κάλπες θα στηθούν άνοιξη ή αρχές