Τρία χρόνια με αναστολή σε Λιβανέζο για πλαστά έγγραφα σε μετανάστες

Συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 55χρονο από το Λίβανο που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε Λέρο, Κάλυμνο και Αθήνα,  στην πλαστογραφία, κατοχή πλαστών εγγράφων, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα πολιτών τρίτης χώρας και διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών.

Ο 55χρονος είχε συλληφθεί στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου 2022 κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Λιμενικές αρχές και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Ωστόσο δια του δικηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή κίνησε τη διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε προχθές από το δικαστήριο και έτσι καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Εκτός από τον 55χρονο από το Λίβανο είχαν συλληφθεί ένας 22χρονος αλλοδαπός στην Κάλυμνο και ένας ακόμη 45χρονος αλλοδαπός άνδρας  στην Αθήνα έχοντας στην κατοχή τους διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης και άλλα έγγραφα διαφόρων εθνικοτήτων.

Όλοι οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Κω όπου και απολογήθηκαν για τα αδικήματα που τους βαραίνουν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, οι συλλήψεις έγιναν από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για παραβάσεις των νόμων περί εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, κατοχή πλαστών εγγράφων, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα πολιτών τρίτης χώρας, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας κατ’ επάγγελμα και κερδοσκοπία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συλλογής – αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικών ελέγχων σε λιμένα της Καλύμνου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 22χρονος αλλοδαπός να έχει προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι προέρχονταν από το ΚΥΤ της Λέρου με σκοπό να μεταβούν στον Πειραιά και εν συνεχεία σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Από το προανακριτικό υλικό της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, προέκυψε η εμπλοκή στο κύκλωμα δύο ακόμη αλλοδαπών του 45χρονου και του 55χρονου που διέμεναν στην Αθήνα.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες σε δωμάτιο ξενοδοχείου, κατάστημα και διαμέρισμα.

Συγκεκριμένα, αρχικά διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου σε περιοχή της Αθήνας, όπου εντοπίστηκε ο 45χρονος να κατέχει δύο (02) δελτία αιτούντος ασύλου τρίτων προσώπων, καθώς και μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνέχεια, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό κατάστημα, συνελήφθη ο 55χρονος υπεύθυνος του ανωτέρω καταστήματος, να κατέχει δέκα (10) διαβατήρια, οκτώ (05) ταυτότητες και πέντε (05) διπλώματα οδήγησης, όλα διάφορων εθνικοτήτων, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας. Επίσης,  βρέθηκαν δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο (02) tablet και ένας (01) φορητός υπολογιστής (laptop).

Τέλος, διενεργήθηκε και νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στο διαμέρισμα του 55χρονου, όπου εντοπίστηκαν δεκατρία (13) δελτία ταυτότητας, ένα (01) δίπλωμα οδήγησης, όλα διάφορων χωρών, καθώς και ένα πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας.

Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας και στάληκαν στη ΔΕΕ για περεταίρω διερεύνηση, ενώ οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν στον αρμόδιο ανακριτή της Κω.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22»

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22», εξετάστηκε επεισόδιο εικονικής εφαρμογής των διαδικασιών αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αεροσκάφους RENEGADE, σκοπός του οποίου ήταν η εφαρμογή των ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ Κλιμακίου των Εθνικών Στρατιωτικών Αντιπροσώπων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ στο SHAPE

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχτηκε στο ΓΕΕΘΑ τους Εθνικούς Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους (National Military Representatives – NMRs) στο SHAPE, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε

Νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας» ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού

Ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον διεθνή κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας», που είναι ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού. Η Four Seasons

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ απ’ τον Σύλλογο Περουβιανών Ελλάδας

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ έγινε προ ημερών στην υπέροχη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά απ’ τον Σύλλογο Περουβιανων Ελλάδας! Τιμήθηκε η πολύ γνωστή στην χώρα της Ψυχολόγος, συγγραφέας και ζωγράφος MARIA ROJO για το