Τρία φορτηγά άχρηστα υλικά από τη μεγάλη εκστρατεία Εθελοντικού παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού του λιμένος Καλύμνου (video)

Παγκόσμια εβδομάδα περιβάλλοντος και στην Κάλυμνο σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 το πρωί,πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη εκστρατεία Εθελοντικού παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού του λιμένος Καλύμνου 

Ήταν  μία πρωτοβουλία του ΠΡΩΤΕΑ Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου με την «ΕΝΑΛΕΙΑ» σε συνεργασία με Λιμεναρχείο ,ΔΛΤ Καλύμνου και Δήμο.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν ο ΠΡΩΤΕΑΣ, ο σύλλογος γυναικών αυτοδυτών “Η Κόρη της Καλύμνου”, το Λιμεναρχείο, οι Πρόσκοποι και τα λυκόπουλα καθώς και Εθελοντές

Ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου συντόνισε τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό του κεντρικού λιμανιού από το Άγαλμα του σφουγγαρά μέχρι το ζαχαροπλαστείο του Βούρου με επέκταση στη συνέχεια προς την πλευρά της Ιχθυόσκαλας.

Από το 1ο τμήμα της δράσης της ευθύνης του Πρωτέα γέμισαν δύο φορτηγά. Το ένα με ευρήματα, τα οποία αφαιρέθηκαν μέσα από τη θάλασσα και το άλλο με σκουπίδια από τις εσοχές (βραχάκια) που έχει η νέα παραλιακή.

Από το 2ο τμήμα στην παραλία Βουβάλη, στο οποίο τον συντονισμό είχε ο σύλλογος γυναικών αυτοδυτών “Η Κόρη της Καλύμνου” γέμισε ένα ακόμα φορτηγό, με ευρήματα από τη θάλασσα.

3 ΦΟΡΤΗΓΆ ΣΥΝΟΛΙΚΆ με σκουπίδια και άχρηστα υλικά αφαιρέθηκαν από την περιοχή, εκ των οποίων τα 2 θα ανακυκλωθούν και έχουν ήδη μεταφερθεί στο κοντέινερ της ΕΝΑΛΕΙΑ. Από τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν εντύπωση ήταν οι 10 καρέκλες, τα 2 πατίνια και τα αμέτρητα χιλιόμετρα από μισίνες.

Σημειώνεται εδώ ότι η εικόνα του βυθού ήταν απελπιστική και απαιτεί την αναθεώρηση του τρόπου σκέψης όλων μας.

Δείτε video με στιγμιότυπα από τη σημερινή εκστρατεία που ετοίμασε η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς καθώς και φωτογραφίες. Ευχαριστούμε τον ΠΡΩΤΕΑ για φωτογραφίες και στοιχεία.

5-6-2022 «Εκστρατεία» καθαρισμού του λιμανιού της Καλύμνου

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καζάν – Καζάν και στην Έρευνα και Διάσωση;;;

Θα θυμόσαστε, βέβαια, τον Ερντογάν που, συχνά, χρησιμοποιεί τη φράση αυτή εννοώντας ότι στο Αιγαίο δεν θα γίνεται τίποτε χωρίς να πάρει μερίδιο η Τουρκία. Η φράση αυτή μας ήρθε στο μυαλό, παρακολουθώντας την εξέλιξη του ναυαγίου που έγινε τις

Εφετείο: Που κινούνται οι έρευνες για τον 34χρονο πρώην παίκτη ριάλιτι

Ο άνδρας εκτιμάται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Σε αίνιγμα για γερούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση με τον πρώην παίχτη ριάλιτι ο οποίος «μπούκαρε» στο Εφετείο με το αυτοκίνητό του και στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά αλλά και το ασύλληπτο ποσό του 1,5

Τραγωδία στην Κάλυμνο: Νεκρός 17χρονος ψαροντουφεκάς

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από λουόμενο, για πιθανό συμβάν πνιγμού ατόμου που διενεργούσε υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία με χρήση τυφεκίου αλιείας, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΘΕΡΜΑ¨ ν. Καλύμνου. Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου το καταδρομικό Έλλη τορπιλίζεται από ιταλικό υποβρύχιο στην Τήνο

15 Αυγούστου του 1940 και οι προκλήσεις της φασιστικής Ιταλίας έχουν φθάσει στον ύψιστο βαθμό κλιμάκωσης και θράσους. Η Τήνος ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τους χιλιάδες πιστούς στην εκκλησία της Μεγαλόχαρης, για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου. Στο κατάστρωμα  του καταδρομικού «Έλλη», ναύτες και αξιωματικοί ντυμένοι με στολές εξόδου.