Τρικυμία στις άγονες γραμμές – Πάνω από 30 εκατ. ευρώ χρωστάει το υπουργείο Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές

Προβληματική είναι η κατάσταση με τις λεγόμενες άγονες γραμμές – τις γραμμές δημόσιας ανάθεσης με αποτέλεσμα να πλήττονται τουριστικά μικρά πλην δημοφιλή νησιά όπως για παράδειγμα η Δονούσα, η Ανάφη και η Αστυπάλαια. Οι τουρίστες από το εξωτερικό που προγραμματίζουν εγκαίρως τις καλοκαιρινές τους διακοπές δεν μπορούν να κλείσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια γιατί δεν υπάρχει ακόμα πρόβλεψη για δρομολόγια! Οπότε οι εταιρείες δεν έχουν ανοίξει τα πλάνα τους για κρατήσεις εισιτηρίων αφού δεν ξέρουν ποια δρομολόγια θα κάνουν.

Ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Ο νέος διαγωνισμός προκηρύχθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο 2023, με έξι μήνες καθυστέρηση, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε προκηρυχθεί βάσει νομοθεσίας τον περασμένο Μάιο ή το αργότερο τον Ιούνιο του 2023. Η αιτιολογία της καθυστέρησης ήταν ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Άλλωστε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρωστάει, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που έχουν εκτελέσει δρομολόγια στις άγονες.

Το υπουργείο δίνει άδειες για δρομολόγια “κομμάτι-κομμάτι” με απευθείας αναθέσεις έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Και ναι μεν ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2024 όμως θα χρειαστούν δύο μήνες περίπου για να ξεκαθαρίσει η εικόνα ποια εταιρεία θα κάνει ποια από τα άγονα δρομολόγια. Μέχρι τότε οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις ζητάνε να δοθούν άδειες για δρομολόγια δημόσιας ανάθεσης έως και τις 15 Μαΐου 2024 ώστε να προλάβουν το Πάσχα.

Το newmoney έχει λάβει διαμαρτυρίες από το εξωτερικό για την εικόνα αυτή της ακτοπλοϊας: “Θέλουμε να σας αναφέρουμε το απαράδεκτο γεγονός ότι είναι Φεβρουάριος και δεν έχουν βγει δρομολόγια για κάνουμε κρατήσεις για τις καλοκαιρινές μας διακοπές σε νησιά όπως η Δονούσα, η Ανάφη και η Αστυπάλαια. Στο εξωτερικό προγραμματίζουμε τουλάχιστον 6-9 μήνες πριν”.

Όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός σε γραμμές που έχει εμφανισθεί μία μόνο εταιρεία η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα σύμφωνα με πληροφορίες. Κύκλοι της ακτοπλοΐας εκτιμούν ότι τον Μάρτιο θα έχει το υπουργείο μία εικόνα.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας