«Τρώμε πολύ ξύλο, όλοι οι δικοί μας είναι μέσα»: Στα… μπλόκα και οι «γαλάζιοι» βουλευτές

Πυρ ομαδόν από βουλευτές της ΝΔ στον Κώστα Τσιάρα στη σύσκεψη στην Πειραιώς.

Με καταιγισμό ερωτήσεων και επικριτικών σχολίων για την κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Τσιάρας ο οποίος προσκάλεσε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς τους συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ για να τους ενημερώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, με τους παριστάμενους γαλάζιους βουλευτές να επιχειρούν να καταλάβουν τί συνέβη και ξέφυγε η κατάσταση με το αγροτικό μέτωπο και κυρίως τί πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής και να ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να δεσμευτεί για το το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, τις οποίες η κυβέρνηση κάνει «αγώνα δρόμου» να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, όπως και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της ευλογιάς.

Στη σύσκεψη μετέχουν δια ζώσης 36 βουλευτής και μέσω τηλεδιάσκεψης άλλα 20 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ που όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να «αναληφθεί χθες πρωτοβουλία για εκτόνωση της έντασης.

«Όλοι οι δικοί μας είναι μέσα»

Από τις πλέον χαρακτηριστικές του κλίματος ήταν η παρέμβαση του πρώην ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ρώτησε τον Κ. Τσιάρα αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την εκτόνωση της κρίσης, γιατί δεν βλέπει κάτι τέτοιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ η πρώην υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή, αφού σημείωσε ότι «όλοι οι δικοί μας είναι μέσα», διερωτήθηκε τί έγινε και ξέφυγε η κατάσταση.

Άλλοι βουλευτές, όπως ο Φ. Παππάς εξέφρασαν επιφυλάξεις για την ορθότητα της απόφασης ενσωμάτωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, ενώ ο Τ. Σπανιάς σημείωσε ότι θα έπρεπε να μην έχει πάρει ο ΕΛΓΑ τα χρήματα που καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των αγροτών στην παρούσα συγκυρία. . Από την πλευρά του ο Ανδρέας Κατσανιώτης υπογράμμισε ότι «και στις εφορίες πιάστηκαν επίορκοι εφοριακοί. Και στα τελωνεία πιάστηκαν. Δεν κλείσαμε όμως ούτε τις εφορίες ούτε τα τελωνεία».

«Τρώμε πολύ ξύλο έξω»

Αιχμηρός ήταν και ο Χρήστος Μπουκωρος, ο οποίος έκανε λόγω για πρωτοφανείς αγροτικές κινητοποιήσεις. «Σε πολλά έχουν δίκιο οι αγρότες. Αυτά που λέτε κύριε υπουργέ δεν τα καταλαβαίνει κανείς», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε : «Τρώμε πολύ ξύλο έξω, άλλα να πούμε και τα καλά: Στην Μαγνησία το μέτρο 23 έχει πληρωθεί ικανοποιητικά».

Προσερχόμενη στη συνεδρίαση, η Φωτεινή Αραμπατζή, μια εκ των 6 «γαλάζιων» βουλευτών που μίλησαν για αυθαίρετο και καταχρηστικό αποκλεισμό δικαιούχων από το «Μέτρο 23», άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Ζητάμε το αυτονόητο. Να πληρωθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι. Ελέγχθηκαν κατά το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο και κρίθηκαν πραγματικοί δικαιούχοι, με βούλα και υπογραφή υπουργείου» δήλωσε η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ.. «’Έπρεπε να προηγηθεί ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ποιοι πληρώθηκαν, τι ποσά πήραν, ποιοι δεν πληρώθηκαν και για ποιους λόγους. Το λέω γιατί κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι είμαστε βιαστικοί…» πρόσθεσε η κ. Αραμπατζή.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, στην εισηγητική του τοποθέτηση, ο ΥπΑΑΤ Κ. Τσιάρας επανέλαβε στους βουλευτές ότι η διενέργεια των αυστηρών ελέγχων που έχουν επιβάλλει οι Βρυξέλλες, στον απόηχο του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι προαπαιτούμενο για να μην κινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Ακόμα, τόνισε ξανά την ανάγκη διαλόγου με τους αγρότες, με συντεταγμένη εκπροσώπηση και ενιαία αιτήματα, καθώς, όπως είπε, και διαβεβαίωσε ότι βασικά αιτήματα που σχετίζονται με το κόστος παραγωγής έχουν ικανοποιηθεί. Ξεκαθάρισε, ταυτόχρονα, ότι αιτήματα «μαξιμαλιστικά», που υπερβαίνουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας και τους κανόνες των Βρυξελλών, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται το «νοικοκύρεμα» στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου

Τη συγκέντρωση των δέκα περίπου ξύλινων, επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών σε ένα συγκεκριμένο χώρο της μαρίνας, αποφάσισε το Δ.Σ. της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και «νοικοκυρέματος» του τουριστικού λιμένα, ύστερα μάλιστα από την αναβάθμιση της υποδομής του χώρου

Στενά του Ορμούζ: Έξι μισθοί στα πληρώματα για ένα ταξίδι στον πιο επικίνδυνο θαλάσσιο διάδρομο του κόσμου

Στα Στενά του Ορμούζ η αμοιβή δεν αγοράζει μόνο εργασία, αλλά και την αποδοχή ενός εξαιρετικά υψηλού κινδύνου. Καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή κορυφώνεται και οι επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων πολλαπλασιάζονται, οι ναυτιλιακές εταιρείες αναγκάζονται να προσφέρουν πρωτοφανή οικονομικά κίνητρα, προκειμένου να

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς -3- μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφαιρούσαν αλυσίδες λαιμού από ηλικιωμένους με τη μέθοδο του εναγκαλισμού

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. -2- περιπτώσεις κλοπών Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Γ.Α.Δ.Α., μεσημβρινές ώρες της 19-7-2026 στη Γλυφάδα, 28χρονη, 33χρονη και 34χρονος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφαιρούσαν αλυσίδες λαιμού από ηλικιωμένους με τη μέθοδο

Νάξος: 35 μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσια περιοχή του νησιού

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21/07, το Α.Τ. Νάξου ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή του νησιού, για τον εντοπισμό μεταναστών στην περιοχή «Άγιος Σώζων», νότια της Νάξου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπου εντόπισαν 35 αλλοδαπούς (5 άνδρες, 11

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ