United Maritime: Καθαρά Κέρδη 37,5 εκατ. δολ. για το 2022

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 από την έναρξη της λειτουργίας του στις 6 Ιουλίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 ανακοίνωσε η  United Maritime Corporation.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης νέο τακτικό τριμηνιαίο μέρισμα ύψους 0,075 δολαρίων ανά μετοχή.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

“Η United Maritime ιδρύθηκε το δεύτερό τρίμηνο του 2022 και μέσα σε μόλις έξι μήνες από την έναρξη των εργασιών μας καταγράψαμε καθαρά κέρδη ύψους 37,5 εκατ. δολαρίων. Αυτό επετεύχθη καθώς εκμεταλλευθήκαμε τις ευκαιρίες που έδωσε η αγορά τη σωστή χρονική περίοδο, πετυχαίνοντας για τα τρία πλοία που πωλήσαμε, απόδοση ιδίων κεφαλαίων που ξεπέρασε το 350% σε λιγότερο από έξι μήνες.

Καταβάλαμε επίσης έκτακτο μέρισμα ύψους 1 δολαρίου ανά μετοχή, διανέμοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος των κερδών στους μετόχους μας. Ολοκληρώσαμε ακόμα την επαναγορά κοινών μετοχών ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, επιτυγχάνοντας μείωση του αριθμού των μετοχών μας κατά 25%. Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε να ξεκινήσει την καταβολή τακτικού τριμηνιαίου μερίσματος ύψους 0,075 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τον Απρίλιο.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα της United, πρόσφατα συμφωνήσαμε να αποκτήσουμε πέντε dry bulk πλοία έναντι 98 εκατ. δολαρίων περίπου, αποτελούμενα από δύο Capesize, δύο Kamsarmax και ένα Panamax. Μετά την ολοκλήρωση των επικείμενων συναλλαγών, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 7 πλοία με ένα LR2 δεξαμενόπλοιο, τρία Capesize, δύο Kamsarmax, και ένα Panamax), με συνολική μεταφορική ικανότητα 877.320 dwt τόνων περίπου.

Θεωρούμε πως η πρόσφατη αδυναμία της dry bulk αγοράς οφείλεται κυρίως σε εποχικούς παράγοντες, ενώ τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη της προσφοράς και της ζήτησης παραμένουν ανεπηρέαστα και είναι σαφώς ισχυρότερα από ό,τι υποδηλώνουν οι τρέχουσες τιμές της αγοράς πλοίων και η ναυλαγορά. Καθώς η οικονομική πραγματικότητα στην Κίνα βελτιώνεται σταδιακά, αναμένουμε να δούμε μια σημαντική βελτίωση της αγοράς για τα πλοία Capesize και Panamax/Kamsarmax τους επόμενους μήνες.”

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, τα καθαρά έσοδα της Εταιρείας ανήλθαν σε 14,9 εκατ. δολάρια, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (“EBITDA”) για το εν λόγω τρίμηνο ήταν 38,9 εκατ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο ήταν 36,5 εκατ. δολάρια και 39,8 εκατ. δολάρια αντίστοιχα. Το ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης (“TCE”) του στόλου για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 ήταν 32.161 δολάρια.

Τα μετρητά και τα ταμειακά ισοδύναμα στις 31 Δεκεμβρίου 2022, ανήλθαν σε 69,9 εκατ. δολάρια. Τα ίδια κεφάλαια στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2022 ανέρχονται σε 64,6 εκατ. δολάρια. Ο μακροπρόθεσμος δανεισμός μετά την αφαίρεση των αναβαλλόμενων δαπανών ανήλθε σε 42,6 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβάνοντας δάνειο ύψους 15,2 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα εξασφαλιστεί από τα δύο Capesize φορτηγά πλοία το 1ο τρίμηνο του 2023, ενώ η λογιστική αξία του στόλου μας, συμπεριλαμβανομένων των προκαταβολών που καταβλήθηκαν για την απόκτηση των εν λόγω πλοίων, ανήλθε σε 50,2 εκατ. δολάρια.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση θανατηφόρων λοιμώξεων από τη θάλασσα λόγω υπερθέρμανσης

Η συνεχής θέρμανση του κλίματος θα μπορούσε να αυξήσει τις θανατηφόρες λοιμώξεις από τη θάλασσα! Τα βακτήρια Vibrio vulnificus αναπτύσσονται σε ζεστά ρηχά παράκτια νερά στη θάλασσα και μπορούν να μολύνουν έναν άνθρωπο μετά από ένα κόψιμο ή ένα τσίμπημα

Μετάβαση στο περιεχόμενο