Βασίλειο ανομίας με ξαπλώστρες και ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια στα Φαλάσαρνα Χανίων

Απόβαση ελεγκτών σε νησιά και παραλίες μέσα στο Σαββατοκύριακο – Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών – Σαρωτικοί έλεγχοι έχουν γίνει σε Πάρο και Νάξο

Μέχρι τα Φαλάσαρνα Χανίων έφτασε ο «πόλεμος» κατά της ξαπλώστρας. Η αυτοψία που έκανε χθες κλιμάκιο ελεγκτών της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, αποκάλυψε εκτεταμένη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου της παραλίας, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει καμία μίσθωση άδειας παραχώρησης αιγιαλού.

Όπως αποκάλυψε το newmoney.gr, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έχει σημάνει γενική κινητοποίηση. Και μετά την Πάρο και τη Νάξο, από χθες ξεκίνησε «απόβαση» ελεγκτών σε νησιά και παραλίες, για ελέγχους τήρησης των μισθώσεων χώρων για ξαπλώστρες και ομπρελοκαθίσματα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται μέσα στο σαββατοκύριακο αλλά και μέχρι το τέλος Άυγούστου τουλάχιστον.

Όταν όμως έφτασαν και στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά.

falassarna__3_
falassarna__1_
falassarna__2_

Στην αυτοψία στην περιοχή των Φαλασαρνων Δήμου Κισσάμου, έγινε καταμέτρηση όλης της έκτασης κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού. Διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή δεν έχει γίνει ούτε ένα (1) μισθωτήριο παραχώρησης αιγιαλού.

Παρά την ασφυκτική τουριστική εκμετάλλευση της παραλίας, υπάρχουν μόνο 3-4 μισθωτήρια, τα οποία όμως αφορούν εκμετάλλευση Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής (πχ θαλάσσια σπορ, ποδήλατα, jet ski κλπ) τα οποία συνέταξε η ίδια Η Κτηματικη Υπηρεσία μετά από δημοπρασία.

Αντιθέτως κανένας άλλος από όσους επαγγελματίες και εκμεταλλευτές της παραλίας όπου έκανε αυτοψία το κλιμάκιο, δεν είχε άδεια κατάληψης αιγιαλού και παραλίας για ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Όπως προκύπτει πάντως από τους ελέγχους αυτούς, ορισμένοι επαγγελματίες που απειλούνται με κλείσιμο κατήγγειλαν ότι ο Δήμος Κισσάμου δεν έδωσε κανένα μισθωτήριο, παρόλο που οι ίδιοι τουλάχιστον είχαν κάνει αιτήσεις ήδη από τον Απρίλιο. Λένε δηλαδή ότι ο Δήμος δεν φρόντισε να δώσει τις νόμιμες άδειες, με αποτέλεσμα να επικρατεί γενική αναρχία και να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.

Ακόμη χειρότερα ήταν πριν από δυο βδομάδες (τέλη Ιουλίου) όταν η Αστυνομία Κισσάμου, που εκλήθη μετά από καταγγελία να κάνει έλεγχο στην περιοχή, προχώρησε σε 14 συλλήψεις, την επίμαχη μέρα της εφόδου, επειδή κανείς δεν είχε άδεια και σχεδόν όλοι ήταν παράνομοι.

Το κλιμάκιο της Κτηματικής ενημερώθηκε για τους ελέγχους εκείνους του αστυνομικού τμήματος Κισσαμου και για το γεγονός ότι πιάστηκαν τόσες επιχειρήσεις να έχουν κάνει παράνομη κατάληψη χώρων του αιγιαλού. Ωστόσο, με βάση τη νομοθεσία και την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, δεν ήταν δυνατό να γίνουν μισθωτήρια στις επιχειρήσεις αυτές.

Από Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της Κτηματικής θα παραραδώσει πόρισμα για τα περαιτέρω, ώστε να τους επιβληθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κλάδοι θαλασσίων μεταφορών ναυπηγούν τα περισσότερα πλοία;

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ” Σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons Research πάνω από 50% των παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων (μετρούμενες σε cgt – compensated gross tonnage) προέρχεται από μόλις δύο τομείς ναυτιλιακών μεταφορών, τα LNG και τα containers. Η επικείμενη

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή – και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και

Πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με τον… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο …παράπτωμα να κινηθεί με το δίκυκλο της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο