Βενεζουέλα: Μεγάλη αύξηση των κατασχέσεων ναρκωτικών εντός 2022

Οι Αρχές της Βενεζουέλας προχώρησαν στην κατάσχεση 36 τόνων ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022, ποσότητας αυξημένης σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

«Οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 29,16%» κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους σε σχέση με το περασμένο, διευκρίνισε στον Τύπο ο στρατηγός Ντομίνγκο Ερνάντες Λάρες, ο οποίος εκφράστηκε στην παραθαλάσσια πόλη Τιράγια, στην πολιτεία Φαλκόν (βορειοδυτικά).

Η αστυνομία και ο στρατός έχουν αναχαιτίσει 28,5 τόνους κοκαΐνης και 7,5 τόνους μαριχουάνας μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

Αλιευτικό σκάφος με 12μελές πλήρωμα που μετέφερε 2,8 τόνους μαριχουάνας και κοκαΐνης αναχαιτίστηκε το Σάββατο σε αυτή την περιοχή.

Τα 12 μέλη του πληρώματος είχαν στρατολογηθεί στην Άλτα Γουαχίρα, στο βόρειο τμήμα της γειτονικής Κολομβίας, σύμφωνα με τον στρατηγό Ερνάντες Λάρες. Ο ίδιος διευκρίνισε πως το modus operandi (σ.σ.: η μέθοδος δράσης) των διακινητών είναι να κατευθύνονται από την Άλτα Γουαχίρα κατά μήκος των ακτών της Βενεζουέλας «στα διεθνή ύδατα» από εκεί «στην Αρούμπα, στη Μπονέρ, στην Κιουρασάο» με σκοπό «να φθάσουν στη Μαρτινίκα».

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 6.155 υπόπτους, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των επιχειρήσεων καταπολέμησης της διακίνησης, στις οποίες συμμετείχαν κάπου 25.000 μέλη τους.

Καταστράφηκαν εξάλλου πενήντα επτά παράνομα αεροδρόμια και 27 αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι διακινητές έχουν σκοπό να χρησιμοποιούν τη Βενεζουέλα ως πλατφόρμα για τη διακίνηση των ναρκωτικών και την «εμπορία τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη».

Η Βενεζουέλα έκλεισε τα θαλάσσια σύνορά της με τα ολλανδικά νησιά Αρούμπα, Μπονέρ και Κιουρασάο τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς και τα χερσαία σύνορά της με την Κολομβία (επιτρέποντας μόνο τη διέλευση πεζών) κατά τη διάρκεια της κρίσης που ακολούθησε την επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο το 2018.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που δεν αναγνώρισε τη νίκη του κ. Μαδούρο, έχει επιβάλει κυρώσεις σε βάρος ανώτερων αξιωματούχων της Βενεζουέλας, κατηγορώντας ορισμένους εξ αυτών πως ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22»

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22», εξετάστηκε επεισόδιο εικονικής εφαρμογής των διαδικασιών αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αεροσκάφους RENEGADE, σκοπός του οποίου ήταν η εφαρμογή των ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ Κλιμακίου των Εθνικών Στρατιωτικών Αντιπροσώπων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ στο SHAPE

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχτηκε στο ΓΕΕΘΑ τους Εθνικούς Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους (National Military Representatives – NMRs) στο SHAPE, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε

Νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας» ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού

Ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον διεθνή κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας», που είναι ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού. Η Four Seasons

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ απ’ τον Σύλλογο Περουβιανών Ελλάδας

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ έγινε προ ημερών στην υπέροχη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά απ’ τον Σύλλογο Περουβιανων Ελλάδας! Τιμήθηκε η πολύ γνωστή στην χώρα της Ψυχολόγος, συγγραφέας και ζωγράφος MARIA ROJO για το