Βενεζουέλα: Μεγάλη αύξηση των κατασχέσεων ναρκωτικών εντός 2022

Οι Αρχές της Βενεζουέλας προχώρησαν στην κατάσχεση 36 τόνων ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022, ποσότητας αυξημένης σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

«Οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 29,16%» κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους σε σχέση με το περασμένο, διευκρίνισε στον Τύπο ο στρατηγός Ντομίνγκο Ερνάντες Λάρες, ο οποίος εκφράστηκε στην παραθαλάσσια πόλη Τιράγια, στην πολιτεία Φαλκόν (βορειοδυτικά).

Η αστυνομία και ο στρατός έχουν αναχαιτίσει 28,5 τόνους κοκαΐνης και 7,5 τόνους μαριχουάνας μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

Αλιευτικό σκάφος με 12μελές πλήρωμα που μετέφερε 2,8 τόνους μαριχουάνας και κοκαΐνης αναχαιτίστηκε το Σάββατο σε αυτή την περιοχή.

Τα 12 μέλη του πληρώματος είχαν στρατολογηθεί στην Άλτα Γουαχίρα, στο βόρειο τμήμα της γειτονικής Κολομβίας, σύμφωνα με τον στρατηγό Ερνάντες Λάρες. Ο ίδιος διευκρίνισε πως το modus operandi (σ.σ.: η μέθοδος δράσης) των διακινητών είναι να κατευθύνονται από την Άλτα Γουαχίρα κατά μήκος των ακτών της Βενεζουέλας «στα διεθνή ύδατα» από εκεί «στην Αρούμπα, στη Μπονέρ, στην Κιουρασάο» με σκοπό «να φθάσουν στη Μαρτινίκα».

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 6.155 υπόπτους, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των επιχειρήσεων καταπολέμησης της διακίνησης, στις οποίες συμμετείχαν κάπου 25.000 μέλη τους.

Καταστράφηκαν εξάλλου πενήντα επτά παράνομα αεροδρόμια και 27 αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι διακινητές έχουν σκοπό να χρησιμοποιούν τη Βενεζουέλα ως πλατφόρμα για τη διακίνηση των ναρκωτικών και την «εμπορία τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη».

Η Βενεζουέλα έκλεισε τα θαλάσσια σύνορά της με τα ολλανδικά νησιά Αρούμπα, Μπονέρ και Κιουρασάο τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς και τα χερσαία σύνορά της με την Κολομβία (επιτρέποντας μόνο τη διέλευση πεζών) κατά τη διάρκεια της κρίσης που ακολούθησε την επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο το 2018.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που δεν αναγνώρισε τη νίκη του κ. Μαδούρο, έχει επιβάλει κυρώσεις σε βάρος ανώτερων αξιωματούχων της Βενεζουέλας, κατηγορώντας ορισμένους εξ αυτών πως ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Ο στρατός διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες

Ο στρατός του Λιβάνου διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες όταν βυθίστηκε το σκάφος τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στα σύνορα των δύο χωρών. Το Πολεμικό Ναυτικό, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, «διέσωσε 27 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό το

«Αν δεις κάτι, πες το μας…»

Ειδικότερα, η ΜΚΟ απευθύνει αίτημα στους εργαζόμενους του Frontex με το ακόλουθο περιεχόμενο: «Προσκαλούμε προσωπικό/αξιωματούχους του Frontex να αναφέρουν και να αποκαλύπτουν κάθε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου της οποίας γίνονται μάρτυρες. Χρειαζόμαστε διαφάνεια στις δραστηριότητες του Οργανισμού στα

Εντείνονται οι έλεγχοι στα ιταλογαλλικά χερσαία σύνορα

Λόγω των αυξημένων αφίξεων στην Ιταλία, ολοένα περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν από τη Βόρεια Ιταλία στη Γαλλία. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν την αυξημένη παρουσία της Γαλλικής Χωροφυλακής στα σύνορα με την Ιταλία, ενόσω μετανάστες επιδιώκουν να εισέλθουν στη Γαλλία από

Πειραιάς: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα στο λιμάνι

Μεταξύ των έργων αυτών είναι η επέκταση στο νότιο προβλήτα κρουαζιέρας όπου θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό μεγάλων κρουαζιερόπλοιων αλλά και η βυθοκόρηση στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Τα έργα αυτά είχαν διακοπεί έπειτα από προσφυγή δημάρχων της περιοχής στο Συμβούλιο της

Μετάβαση στο περιεχόμενο