Βόλος: Συνάντηση λιμενικών με τον Διοικητή της 4Ης ΠΕΔΙΛΣ Χρήστο Κανάκη

Πραγματοποιήθηκε την 24-12-2021 συνάντηση του νέου ΔΣ της ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με την Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Κανάκη Χρήστο  με βασικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ είναι γνώστης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες της Ένωσής μας με βασικότερο αυτό που αφορά στη στελέχωση των υπηρεσιών του Νόμου Μαγνησίας και Β.Σποράδων .

Τονίστηκε για ακόμη μία φορά η αντίθεσή μας στο νέο ΠΔ Μεταθέσεων ενώ αναδείξαμε τα επιπρόσθετα ζητήματα που ανέκυψαν με την ανισομερή κατανομή των 1500 νέων οργανικών θέσεων, ζητήματα που η Ένωσή μας είχε εντοπίσει κατά τη ψήφιση του Ν.4676/20 και για το λόγο αυτό είχε προσχωρήσει σε ένστολη τον Φεβρουάριο του 2020 . 

Στη πρόσφατη συνάντηση με το Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο συζητήθηκε η προοπτική της  αύξησης των οργανικών θέσεων κατά 1000 άτομα . Ζητήσαμε από τον κ. Διοικητή σε περίπτωση που η νέα αύξηση προχωρήσει,   να ενισχύσει από τη θεσμική του θέση  το αίτημα της Ένωσής μας για την αύξηση των οργανικών θέσεων του Κ.Λ.Βολου, την αναβάθμιση του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου ,τον  επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της σύνθεσης της Λιμενικής αρχής της Αμαλιάπολης την αύξηση των θέσεων στην Αγ.Κυριακή Τρικέρων   ,ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν και τα προβλήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές των Β.Σποραδων που εδώ και πολλά έτη υπηρετούν με σύνθεση στο 60-70%.

Εκτενής συζήτηση έγινε για το ζήτημα που έχει προκύψει με το πλωτό ασθενοφόρο ΠΛΣ 1067 που έχει διατεθεί για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Σκόπελο με πλήρωμα ,συναδέλφους που υπηρετούν στην οικεία Λιμενική Αρχή .Από πλευράς μας ζητήθηκε από την Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ η ενίσχυση της υπηρεσίας με 2 νέα στελέχη (με ειδικότητα αρμενιστή ) που αποφοίτησαν από τη σχολή Λ/Φ ενώ το ίδιο έγινε και με 2 στελέχη που τοποθετούνται στην Αλόννησο. Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος έχουμε ζητήσει την ενίσχυση και της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου .

Ζητάμε παράλληλα να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα το πλήρωμα του ΠΛΣ 1067 Λ/Τ Σκοπέλου  και κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια  κάψουλας μεταφοράς ασθενών για τον Covid-19  που θα παραμείνει στη Σκόπελο ενώ τονίσαμε την αναγκαιότητα της επαρκούς  προμήθειας ιατρικών στολών προστασίας από τον φονικό.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος για ακόμη μία φορά θα ευχαριστήσει τον  Διοικητή της 4Ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Κανάκη Χρήστο ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί αρωγός στην Ένωσή μας και στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για το Δ. Σ.

 

 

          Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός  Γραμματέας

 

 

    Κυράνης Κων/νος                              Μαχαίρας Νικόλαος  

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Συνάντηση με τον Διοικητή της 4Ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Κανάκη Χρήστο – Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (omospondia.gr)

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Ιταλίδα στον Πειραιά

Συνωστισμός αφίξεων ξένων πολεμικών πλοίων στον Πειραιά, καθώς μετά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George G.H. Bush, έφθασε και η ιταλική φρεγάτα, κλάσης Bergamini, ITS Carabiniere. Το σκάφος εντάχθηκε στο Ιταλικό Ναυτικό το 2015.

Γυναίκα για πρώτη φορά στο “τιμόνι” της Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Ποια είναι η νέα διευθύντρια

Για πρώτη φορά, μία γυναίκα κάθεται στο τιμόνι της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes. Η νέα διευθύντρια, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, μετρά χρόνια σε επιτελικές θέσεις της Τροχαίας, είναι παντρεμένη με παιδιά και ανέλαβε τη

Φωτό: Το USS George H.W. Bush έφτασε στον Πειραιά

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανέβασε πολλές φωτογραφίες από τη σημερινή άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush (CVN 77) στον Πειραιά. 230203-N-UI066-1066 PIRAEUS, Greece (Feb. 3, 2023) Cmdr. Ryan Conlan, navigation officer of the Nimitz-class aircraft carrier USS George H.W.

Ο εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχος Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέας για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής

Η τοποθέτηση του εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχου Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέα σήμερα στον Αντέννα για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής απέναντι στους Έλληνες Λιμενικούς!   Ελληνοτουρκικά – Καλημέρα Ελλάδα – 03/02/2022 – Καλημέρα Ελλάδα – Ρεπορτάζ