Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Έντονη ανησυχία για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος

«Σε κίνδυνο η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού μετά την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου για μετεγκατάστασή της σε χώρους χωρίς κατάλληλες προδιαγραφές»

Στη Βουλή έφεραν ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, την έντονη ανησυχία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) για επιχειρούμενη μετεγκατάσταση της ΜΥΑ (Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ) που, όπως υπογραμμίζουν, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επιχειρησιακή της ετοιμότητα.

Με κατάθεση κοινής Αναφοράς ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης, καλούν το ΥΝΑΝΠ να δώσει άμεσα απαντήσεις για τη σκοπιμότητα της «έκτακτης και προσωρινής» μεταφοράς της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του ΛΣ (ΜΥΑ) στο κτίριο της Παγόδας (ΟΛΠ) στον Πειραιά, όταν υπάρχει ήδη εξαγγελθέν πλαίσιο οριστικής μετεγκατάστασής της σε χώρο κατάλληλο για τις επιχειρησιακές της ανάγκες.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή της ΠΟΕΠΛΣ, τα συγκεκριμένα κτίρια στα οποία καλείται η ΜΥΑ να μετεγκατασταθεί είναι ακατάλληλα και δεν πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μονάδας, αφού απουσιάζουν εντελώς κοινόχρηστοι χώροι, τουαλέτες, χώροι ενδιαίτησης κα., αλλά κυρίως οι υποδομές εκείνες, που θα παρέχουν ασφάλεια στα στελέχη, στα εξειδικευμένα μέσα και εξοπλισμό της ΜΥΑ. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις στην Παγόδα, όπως υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, στερούνται χώρο ασκήσεων για τη συντηρητική εκπαίδευση των στελεχών, πλήττοντας ακόμη και το αξιόμαχο της Μονάδας.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές και Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του ΛΣ είναι μια νευραλγική υπηρεσία που έχει αποδείξει την επιχειρησιακή της ικανότητα μέσα από τη διαχείριση πολλών κρίσεων και επικίνδυνων περιστατικών, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η παροχή χώρων, εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικής υποδομής κατάλληλων για το μεγάλο επιχειρησιακό βάρος στο οποίο καλείται η ΜΥΑ να ανταποκριθεί, είναι επιχειρησιακά απαραίτητη, αλλά αποτελεί και την ελάχιστη αναγνώριση στο έργο της.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, έχοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, διασφάλισε τους καλύτερους όρους για τη μετεγκατάσταση της ΜΥΑ σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Σκαραμαγκά που εγγυώνται όλες τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας. Περαιτέρω, υποχρέωσε, επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ να δεσμευτεί για την Κατασκευή Λιμενίσκου Πλωτών Μέσων Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, έργο που θα ενισχύσει επιχειρησιακά την ΜΥΑ.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πέρα από το να παρουσιάζει τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ σαν δικές τις πολιτικές, όχι μόνο δεν μερίμνησε για την υλοποίηση του σχεδίου μετεγκατάστασης της ΜΥΑ στις νέες υποδομές, αλλά άρον- άρον διώχνει την ΜΥΑ από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, μεταφέροντάς την σε υποδεέστερες και επικίνδυνες για την συνέχιση της λειτουργίας της, παρά το γεγονός ότι η αρχική συμφωνία όριζε με σαφήνεια τη μη μετακίνηση της ΜΥΑ, αν δεν ολοκληρώνονταν οι εργασίες στον Σκαραμαγκά.

Ο Υπουργός οφείλει να απαντήσει αν μέλημά του είναι η ενίσχυση του έργου του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ ή αν οι Υπηρεσίες του Σώματος υποβαθμίζονται στο βωμό της εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.

Η Αναφορά των βουλευτών με τη σχετική Επιστολή της ΠΟΕΠΛΣ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλωτάρχης ΛΣ Λευτέρης Βαλεργάκης στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα δύο έτη

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ Α ́ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤ1 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: Π12β- 58515 «ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΛΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΑΜ 1187) ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ (2)ΕΤΗ ».  – Ο

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία