Βουτιά αυτοκινήτου στην Λίμνη Ηραίου από δρόμο-γκρεμό

Αυθαίρετες ενέργειες για την διάνοιξη του δρόμου-αριστερής ακτογραμμής στην Λίμνη Ηραίου Λουτρακίου και τοίχοι από βίλες (!) έχουν περιορίσει το ούτως ή άλλως, στενό οδόστρωμα, και είχαν πάλι τραγική συνέπεια! Ο τοπικός σύλλογος «Μακρολόϊ» φωνάζει χωρίς αποτέλεσμα «προστατεύστε μας»

«Κινδυνεύουμε με σοβαρά ατυχήματα ή, πνιγμό (!) ,εμείς, κάτοικοι του τοπικού οικισμού Μακρολόϊ αλλά και παραθεριστές, κολυμβητές της Λίμνης Ηραίου-Βουλιαγμένης Λουτρακίου. Γιατί επιτέλους δεν επισκευάζετε τον δρόμο ,τι περιμένετε ,νεότερα θύματα;» θα μπορούσε ,συνοπτικά, να καθοριστεί η διεκδίκηση του «Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Μακρολόι». Ετσι (Μακρολόϊ) ονομάζεται τοπικός οικισμός. Εφάπτεται με την Λίμνη-κοντινό προορισμό παραθεριστών ή, απλά κολυμβητών απ’ το Λουτράκι ,προσφιλή-εύκολο προορισμό και από την Αθήνα. Ιδιαίτερα τα καλοκαίρια ο ίδιος δρόμος ,η ευρύτερη περιοχή σφίζει από κόσμο, μαζί αυξάνεται η πιθανότητα νεότερων σοβαρών ατυχημάτων.

Ο δρόμος-αριστερή ακτογραμμή όπως φθάνει κανείς στην, απείρου κάλλους, Λίμνη Ηραίου προερχόμενος από το Λουτράκι, ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα στενός λόγω των εξωτερικών τοίχων από βίλες(!) προς την κατάληξη του. Στις 26 Μαϊου ,όπως μπορείτε να δείτε και από την αποκαλυπτική φωτογραφία, κι άλλο αυτοκίνητο βρέθηκε από τον σπασμένο στην δεξιά πλευρά του δρόμο στο θαλασσινό ,λόγω της σύνδεσης μέσω δίαυλου με τον γειτονικό Κορινθιακό κόλπο, νερό! Η διεκδίκηση για την αποκατάσταση του δρόμου και την μεταφορά των τοιχών από τις βίλες που αυθαιρετούν στην σωστή θέση τους και όχι στο οδόστρωμα ,έχει κορυφωθεί την τελευταία τριετία. Φέτος, την άνοιξη, άγνωστα (;) χέρια, σε βραδυνές ώρες, έσπασαν ακόμη περισσότερο την δεξιά πλευρά του δρόμου, προφανώς για να πλατύνει η παραλία, άρα να μεγαλώσει η προσέλευση κολυμβητών-ίσως πελατών σε τοπικά κέντρα εστίασης και μπαρ.

«Προλάβετε θύματα»

«Στείλαμε επιστολή στην Περιφέρεια (σ.σ: 2021) που μας απάντησε «υπεύθυνος είναι ο Δήμος, όχι εμείς», επίσης στον Δήμο αλλά και σε πολιτικούς υπευθύνους, τους λέμε «ελάτε επειδή, συχνά εμείς ως κάτοικοι των εξοχικών κατοικιών μας αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι βλέπουμε υποψήφια αυτοκίνητα-θύματα σύγκρουσης στον ασφυκτικό δρόμο ή, πνιγμού από την πτώση στο νερό!» καταγγέλλει ο πρόεδρος του ίδιου συλλόγου, Διονύσης Σταθόπουλος.

Προ ημερών (23/5), -προσέξτε- τρείς ημέρες πριν από την τελευταία (έχουν προηγηθεί και άλλες!) πτώση του αυτοκινήτου στο νερό, έστειλε νεότερη επιστολή προς τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων:

«Με την παρούσα, ως νόμιμος εκπρόσωπος του συλλόγου «Μακρολόϊ», απευθύνομαι στον Δήμο και παρακαλώ να μ ενημερώσετε για τις ενέργειες του Δήμου όσον αφορά: α) τον παραλίμνιο δρόμο της Λίμνης Ηραίου ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, είναι επικίνδυνη η διέλευση του και κινδυνεύουν επιπλέον οι λουόμενοι από τα οχήματα ,όσα διέρχονται από αυτόν. Τονίζουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι και ο κύριος δρόμος διαφυγής των κατοίκων του οικισμού μας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στην περίπτωση που ο Δήμος είναι αναρμόδιος για την επισκευή του ,παρακαλώ γνωρίστε μου που θα πρέπει ν’ απευθυνθώ. β) Εάν η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει συντάξει την προβλεπόμενη ,από την σχετική νομοθεσία για «προληπτικά μέσα πυροπροστασίας» αξιολόγηση επικινδυνότητας για το Μακρολόϊ. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μου γνωρίσετε την κατάταξη επικινδυνότητας ,τα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος (αντιπυρικές ζώνες προστασίας, σχέδιο διαφυγής, προστασία, καταλληλότητα οδών διαφυγής κ.λ.π) για να τα κοινοποιήσουμε στους κατοίκους του οικισμού μας».

Ουσιαστικά, ρωτούν πολιτικές και τοπικές αρχές: «Τι περιμένετε; Τραυματίες; Πνιγμένους;» ,καλούν «κινδυνεύουμε ,ελάτε ,δώστε αυτονόητες λύσεις!».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση των Χούθι κατά του ελληνόκτητου M/V Tutor: Το πλοίο «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί»

Πλοίο που στοχοποιήθηκε από τους Χούθι της Υεμένης στις 12 Ιουνίου, ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, σε απόσταση 66 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της πόλης Χοντέιντα «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί», ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO. Οι Χούθι είχαν

Στ. Γκίκας: Ενημερωτική επίσκεψη σε ΚΕΠΙΧ – ΕΚΣΕΔ ΛΣ/ΕΛΑΚΤ

Ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΚΕΠΙΧ) και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, όπου

«Χρυσός» οι διελεύσεις πλοίων από Δαρδανέλια και Βόσπορο

Τα πάνω κάτω στις διελεύσεις πλοίων από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο φέρνει νέα πολιτική απόφαση της Άγκυρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τα τέλη διέλευσης από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο θα αυξηθούν, από

Ο αντίκτυπος των επιθέσεων των Χούθι στο παγκόσμιο εμπόριο σε αριθμούς

Τις επιπτώσεις των επιθέσεων των Χούθι στο διεθνές εμπόριο αναδεικνύει με νέα έκθεσή της η αμερικανική Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών (DIA). Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι οι επιθέσεις των Χούθι ευθύνονται για τη σημαντική μείωση στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της

Μετάβαση στο περιεχόμενο