Βράβευση προσωπικού Λ/Χ Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκε την 23-10-21 επίσκεψη της Ένωσής μας στο Λ/Χ Σκιάθου όπου και βραβευθήκαν ο Λιμενάρχης και τα στελέχη της Υπηρεσίας για την συνδρομή τους στην διάσωση συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια .

Επίσης σε συνέχεια της βράβευσης των πληρωμάτων των πλωτών που είχε γίνει στο Βόλο την 29-10-21 βραβεύτηκε το πλήρωμα του ΠΛΣ 208 του Λ/Χ Σκιάθου.

Σε συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση προσωπικού με βασικούς άξονες το καθεστώς των μεταθέσεων ,τις οργανικές θέσεις και το βαθμολόγιο .

Μεταθέσεις

  1. Από τον Φεβρουάριο του 2020 η Ένωσή μας έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο προωθούμενο ΠΔ Μεταθέσεων με την ένστολη διαμαρτυρία που είχε λάβει χώρα στο Βόλο.
  2. Ακολούθησαν σειρά από προτάσεις μας στον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη για βελτίωση των διατάξεων που είχαν προωθηθεί .
  3. Απευθυνθήκαμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος ενώ σχετικές ερωτήσεις υπέβαλαν στη Βουλή όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
  4. Μέσω της Π.Ο.Λ. προσφύγαμε στο ΣτΕ προκειμένου να προσβάλουμε το ΠΔ Μεταθέσεων 11/21, την απόφαση του οποίου και αναμένουμε το προσεχές χρονικό διάστημα.
  5. Καταγγείλαμε στο Ναυτοδικείο την μη πραγματοποίηση των τακτικών μεταθέσεων του 2021 που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των στελεχών που είχαν μεταθέσεις από το προηγούμενο έτος και βρίσκονταν σε αναμονή αντικαταστάτη ,την αδυναμία μετάθεσης συνάδελφων που υπηρετούν στις Β.Σποράδες προς τις υπηρεσίες επιλογής τους , και την απογύμνωσή των υπηρεσιών αφού δεν ενισχύθηκαν με νέα στελέχη .

 

Οργανικές θέσεις.  

Ακολουθώντας κάθε νομική οδό έχουμε καταγγείλει τη διαδικασία της κατανομής των 1500 οργανικών θέσεων που εξαίρεσε τις Β.Σποράδες από τα νησιά που λόγω ιδιαίτερων συνθηκών και φόρτου εργασίας  ενισχύθηκαν με μεγάλο αριθμό θέσεων .

Επίσης το οργανόγραμμα των υπηρεσιών έτσι όπως αποτυπώθηκε από τη πρόσφατη διαταγή με τις κενές οργανικές θέσεις στερεί από μεγάλο αριθμό συναδέλφων τη δυνατότητα να δηλώσουν τις υπηρεσίες που επιθυμούν αφού πλέον δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις .

 

 

ΠΔ Ιεραρχίας και Βαθμολόγιο .

Από πλευράς μας έχει καταγγελθεί το προσχέδιο του ΠΔ Ιεραρχίας που δημοσιοποιήθηκε και στην ουσία πέραν της αδυναμίας βαθμολογικής εξέλιξης προκαλεί σοβαρές μειώσεις σε μισθούς , εφάπαξ και συντάξεις. Ζητήσαμε από τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ι. να μας απαντήσει επίσημα αν υπάρχει τελικά σκοπός προώθησης ενός τέτοιου νομοθετήματος που θα προβεί επιζήμιο για τους συναδέλφους .

Ακολούθησε συζήτηση με τους συναδέλφους οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα όσα αρνητικά έχουν προκαλέσει το ΠΔ Μεταθέσεων ,η κατανομή των οργανικών θέσεων και η υποστελέχωση των νησιωτικών υπηρεσιών που δημιουργεί προβλήματα τόσο στις συνθήκες εργασίας όσο και δυνατότητα λήψης των προβλεπόμενων αδειών .

Από την Ένωσή μας θα γίνει η απαραίτητη παρέμβαση προκειμένου να μην αποσπώνται συνάδελφοι που υπηρετούν στις Β.Σποράδες προκειμένου να ενισχύσουν άλλες νησιωτικές υπηρεσίες .

Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά με κάθε μέσο προκειμένου να υπερασπίσουμε τους συναδέλφους ,ιδιαίτερα αυτούς που υπηρετούν στις νησιωτικές υπηρεσίες των Β.Σποράδων.

 

.com/img/a/

 

.com/img/a/

 

.com/img/a/ 

.com/img/a/
Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορά του βουλευτή Αργολίδας Α. Πουλά για την αναβάθμιση του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου

Την αναβάθμιση του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου ζητά ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς: ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Η “προσωρινή” μεταστέγαση της ΜΥΑ/ΛΣ ενέχει πολλούς κινδύνους

Επιστολή ποεπλσ στον Αρχηγό ΛΣ Προς: Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Γεώργιο Αλεξανδράκη Κοιν.: Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη Θέμα: “Μεταστέγαση ΜΥΑ/ΛΣ στις κτιριακές εγκαταστάσεις Παγόδας Πειραιά” κ. Αρχηγέ, Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος αποτελεί μία υπηρεσία, η οποία

Γράφει ο Ανθυπ/στης ΛΣ Λάλας Π. : Ιταλικές εκλογές 2022 – Η αγωνία της Ευρώπης για το μέλλον της

Γράφει ο ΛΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ   ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ  Σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, έχουν ανοίξει οι κάλπες για τις ίσως πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων χρόνων

Έρευνες από βατραχανθρώπους του Λιμενικού στη λίμνη Κρεμαστών για την 48χρονη αγνοούμενη

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό με εντολή του Αρχηγού ΛΣ Αντιναυάρχου κ. Γιώργου Αλεξανδράκη διατέθηκε κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή συνδρομής στις έρευνες που διεξάγονται προς εντοπισμό 48χρονης αγνοούμενης στη Λίμνη Κρεμαστών Δήμου Αγράφων. Πρόκειται για τετραμελές