Βρετανία: Έφαγε φαγητό που είχε αφήσει ο συγκάτοικός του και ακρωτηριάστηκε

Έκανε υψηλότατο πυρετό, είχε 166 καρδιακούς χτύπους το λεπτό και όταν εμφάνισε σήψη, οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων του.

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για έναν νεαρό φοιτητή από την Μεγάλη Βρετανία η απόφαση να φάει τα αποφάγια που άφησε ο συγκάτοικός του καθώς λίγο αργότερα οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα πόδια του.

Η σπάνια περίπτωση ήρθε στη δημοσιότητα από το New England Journal of Medicine, με το όνομα του φοιτητή να μη δίνεται στη δημοσιότητα, αναφερόμενος μόνο ως «JC».

Έκανε υψηλότατο πυρετό, είχε 166 καρδιακούς χτύπους το λεπτό και όταν εμφάνισε σήψη, οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων του.

Ο νεαρός φοιτητής, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mirror», έφαγε ότι απέμεινε από τα νουτλς με κοτόπουλο που είχε παραγγείλει το προηγούμενο βράδυ ο φίλος του.

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», ο Βρετανός δεν είχε αλλεργίες και είχε κάνει όλα τα παιδικά εμβόλια, με βάση το ιστορικό που του πήραν οι γιατροί.
Σπανίως κατανάλωνε αλκοόλ, κάπνιζε ωστόσο δύο πακέτα τσιγάρα την εβδομάδα και μαριχουάνα σε καθημερινή βάση.

Φωτο από express.co.uk

«Ο ασθενής ήταν καλά μέχρι και 20 ώρες πριν από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, όταν εμφανίστηκε διάχυτος κοιλιακός πόνος και ναυτία αφού έφαγε ρύζι, κοτόπουλο και ότι είχε απομείνει από το πιάτο του φίλου του».

Ο Βρετανός «JC» εργαζόταν λίγες ώρες σ’ ένα εστιατόριο και δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα ούτε είχε έρθει σε επαφή με ζώα ή ανθρώπους που ήταν άρρωστο.

Μετά τον κοιλιακό πόνο και τον εμετό ακολούθησαν ρίγη, γενικευμένη αδυναμία, προοδευτική επιδείνωση διάχυτων μυαλγιών, πόνος στο στήθος, δύσπνοια, πονοκέφαλος, δυσκαμψία στον αυχένα και θολή όραση.

Πέντε ώρες πριν από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, το δέρμα του έγινε μωβ και ένας φίλος του τον πήγε στα εξωτερικά ιατρεία για αξιολόγηση.

Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι έπασχε από μια επιθετική βακτηριακή λοίμωξη με αποτέλεσμα οι νεφροί του να υπολειτουργούν και το αίμα του να αρχίζει να πήζει.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.