Ξεπερνά τις προσδοκίες η κίνηση της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο. Έφτασαν τους 80.000 οι επιβάτες

Ξεπερνά τις προσδοκίες η κίνηση της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο, με τα στοιχεία τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το επόμενο να είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

«Η κρουαζιέρα ξεκίνησε δυναμικά και συνεχίζεται δυναμικά όπως είχαμε προβλέψει άλλωστε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Μηνάς Παπαδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι και σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν αφιχθεί 64 κρουαζιερόπλοια με τον αριθμό των επιβατών να ανέρχεται συνολικά σε 80.000. Όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου θα έχουν δέσει 233 κρουαζιερόπλοια και οι ολοένα και αυξανόμενες πληρότητες δείχνουν πως η αρχική εκτίμηση για 250.000 επιβάτες θα ξεπεραστεί.

Οι Γερμανοί είναι για μια ακόμη χρονιά εκείνοι που «ψηφίζουν» κρουαζιέρα, ενώ φέτος με τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της πόλης φτάνουν και πολλοί Αμερικανοί, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη είναι «καλοί» καταναλωτές. «Δίνουν σημαντικές ανάσες στην τοπική αγορά και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», σημείωσε. Ακολουθούν οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, οι οποίοι επίσης παραδοσιακά επιλέγουν την κρουαζιέρα για τις διακοπές τους.

Η κρουαζιέρα φέτος καταγράφει σημαντική άνοδο, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τον κλάδο καθώς Ρώσοι και Ουκρανοί δεν επέλεγαν ούτε τα προηγούμενα χρόνια αυτό τον τρόπο διακοπών.

Ο κ. Παπαδάκης έκανε λόγο για επιστροφή στην ομαλότητα ενώ τόνισε πως για το 2023 οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. «Το πρόβλημά μας δεν είναι αν θα έρθουν κρουαζιερόπλοια αλλά που θα τα βάλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη στο κανάλι Youtube: https://youtu.be/GYiAtUb4uaU

Πηγή: creta24.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.