Υεμένη: Βλήματα των Χούθι έπληξαν πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης

Όλα τα μέλη του πληρώματος αναφέρθηκε ότι είναι ασφαλή

Σύμφωνα με τον φορέα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας United Kingdom Maritime Trade Operations και την βρετανική εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey, βλήματα έπληξαν ένα πλοίο ανοιχτά των ακτών της Υεμένης σήμερα, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

Όλα τα μέλη του πληρώματος αναφέρθηκε ότι είναι ασφαλή, σημειώνει η UKMTO σε ενημερωτικό της σημείωμα και η Ambrey σε ξεχωριστό σημείωμα αναφέρει ότι είναι πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Σιγκαπούρης.

Το πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης “επλήγη” από βλήματα 83 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης, διευκρινίζει επίσης η Ambrey.

“Το πλοίο κινείτο βορειοανατολικά κατά μήκος του Κόλπου του Άντεν όταν άλλο εμπορικό πλοίο στην περιοχή παρατήρησε ‘λάμψη και έκρηξη’ στο σημείο”, σύμφωνα με την Ambrey.

Η βρετανική εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας ανέφερε επίσης ότι το πλοίο φάνηκε αμέσως να κάνει ελιγμούς αποφυγής και να απενεργοποιεί το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης περίπου μια ώρα αργότερα.

Η Ambrey, η οποία σημείωσε και αυτή ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την επίθεση, εκτίμησε ότι το πλοίο φέρει το προφίλ στόχου του κινήματος Χούθι της Υεμένης.

Οι Χούθι διεξάγουν εδώ και μήνες επιθέσεις εναντίον πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης, στη στρατηγικής σημασίας για τη ναυσιπλοΐα Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Άντεν, δηλώνοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),

Στo Κερατσίνι το… λαβωμένο RoRo Cargo Iosif K μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας (φωτο)

Στο λιμάνι του Κερατσινίου βρίσκεται το RoRo Cargo Iosif K, μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας την περασμένη Τρίτη. Μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, φωτογραφίες αποτυπώνουν τη ζημιά που υπέστη το φορτηγό πλοίο. Αναμένεται να

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 μέσω της σχετικής