ΥΦΕΘΑ: Εγκαινίασε μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ το νέο ΕΦ Παναγιάς – Τα «άγρυπνα μάτια» των ΕΔ [pics,vid]

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς παρέστη, σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, στην τελετή εγκαινίων των πλήρως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του Επιτηρητικού Φυλακίου «ΠΑΝΑΓΙΑΣ», στην ομώνυμη ακριτική μικρόνησο του συμπλέγματος των Οινουσσών.

Η ριζική ανακαίνιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε νέες, σύγχρονες κτηριακές υποδομές, πραγματοποιήθηκε με δωρεά του εφοπλιστή κ. Βασίλειου Πατέρα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο οποίος κάλυψε την πλήρη χρηματοδότηση του συνόλου των εργασιών του έργου. Στο ακριτικό μας Φυλάκιο, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των συνθηκών διαβίωσης της Φρουράς του, θα έχει θετική επίδραση στην προσήλωση και στις προϋποθέσεις συνέχισης της επιτυχούς εκτέλεσης της σημαντικής αποστολής του, στην ευαίσθητη αυτή παραμεθόριο περιοχή.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δρ. Δόμνα Μιχαηλίδου, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, οι Δήμαρχοι Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ και Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Διοικητής της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Εμμανουήλ Χατζής και άλλοι.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο δωρητής κ. Βασίλειος Πατέρας, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη» Υποναύαρχος ε.τ. κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αθηνάς Ι. Μαρτίνου» κ. Ιωάννα Μαρτίνου.

 

Ο χαιρετισμός του ΥΦΕΘΑ

Στο πλαίσιο της τελετής, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο δωρητής, ενώ ο ΥΦΕΘΑ στην ομιλία του ανέφερε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή να παρίσταμαι σήμερα εδώ στην Περιοχή Ευθύνης της 96 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΧΙΟΣ» και στο ακριτικό Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΠΑΝΑΓΙΑΣ» του συμπλέγματος των Οινουσσών, σε μια λιτή αλλά τόσο πλούσια, πιστέψτε με, σε συναισθήματα και συμβολισμούς, εκδήλωση εγκαινίων των πλήρως ανακαινισμένων εγκαταστάσεών του.

Οι νέες, σύγχρονες πλέον υποδομές, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου ηλεκτροδότησης που κατέστησε εφικτή την σύνδεση στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, αφενός αναβαθμίζουν κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των στελεχών και των οπλιτών μας, παρέχοντάς τους ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης στην ούτως ή άλλως απαιτητική καθημερινότητά τους και αφετέρου επαυξάνουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Φυλακίου.

ΥΦΕΘΑ

Η νησίδα μας, η «ΠΑΝΑΓΙΑ» μας, αποτελώντας ένα ακόμα προπύργιο στις εσχατιές της Ελληνικής Επικράτειας, βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από αδιαμφισβήτητο ελληνικό έδαφος, αφού οι Τούρκοι πιλότοι το επιλέγουν σε τακτική βάση για να εκτελούν προκλητικές πτήσεις με τα μαχητικά τους αεροσκάφη.

Και οι υπερπτήσεις αυτές, καθώς και οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου μας, όλοι ξέρουμε ότι αποτελούν ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και μια ακόμη προσπάθεια επιβολής των ανυπόστατων τουρκικών θέσεων, που βασίζονται στην αίολη θεωρία των γκρίζων ζωνών και της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.

ΥΦΕΘΑ

«Η Ελλάδα θα είναι δίπλα στον τουρκικό λαό σ’αυτή τη δύσκολη στιγμή»

«Οι συνεχώς εντεινόμενες αυτές προκλήσεις, που θέτουν σε αμφισβήτηση τα όρια του Διεθνούς Δικαίου και την ισχύ των Συνθηκών, μας επιβάλουν να τις αντιμετωπίζουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα, θέτοντας ως προμετωπίδα των ενεργειών μας, την διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων και την αποτροπή να συνιστά το κέντρο βάρους όλου του αμυντικού μας σχεδιασμού.

Υπό αυτή την έννοια, καταβάλουμε καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για τη θωράκιση της χώρας έναντι οποιουδήποτε επιβουλέα, επαυξάνοντας διαρκώς το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου αυτές να αποτελούν τον αδιαμφισβήτητο θεματοφύλακα της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας», συνέχισε ο ΥΦΕΘΑ.

ΥΦΕΘΑ

«Αξιοποιούμε έτσι κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται για επαύξηση της εθνικής αποτρεπτικής μας ισχύος, καθιστώντας τη χώρα βασικό πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τείνοντας όμως χείρα φιλίας σε όλους τους γείτονές μας. Στο πνεύμα αυτό και παρά τις οποιεσδήποτε διαφορές μας, στεκόμαστε δίπλα στον δοκιμαζόμενο, μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς, λαό της Τουρκίας και ευχόμαστε δύναμη, ευχόμαστε ταχεία αποκατάσταση των πληγέντων και θέλω να πω και από εδώ, από την «ΠΑΝΑΓΙΑ», να υπογραμμίσω, να τονίσω, εδώ απέναντι από τα τουρκικά παράλια, ότι η χώρα μας είναι απολύτως δεσμευμένη στην προσπάθειά της να βοηθήσει και να σταθεί δίπλα στον λαό και στην κοινωνία της Τουρκίας στη δύσκολη αυτή στιγμή.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω με όλη τη δύναμη της φωνής μου και της ψυχής μου ότι, σε κάθε ακριτική γωνιά του τόπου μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα δηλώνουν πάντα δυναμικά το παρόν, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία και τα αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι σε κάθε απειλή.

Γιατί κάθε νησί, κάθε μικρόνησος, κάθε βράχος θα είναι για μας μια ελληνική Πατρίδα, μια ελληνική σημαία! Παραμένουμε, είμαστε παντού! Για τον ελληνικό λαό! Για την Πατρίδα μας! Για τη Σημαία μας!», κατέληξε ο ΥΦΕΘΑ.

Ο χαιρετισμός του Α/ΓΕΕΘΑ

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις νέες ανακαινισμένες υποδομές του Ε.Φ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ, οι οποίες αναβαθμίζουν τις συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να εκπληρώνει με επιτυχία την αποστολή του.

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου εξήρε την αποστολή του στην εξασφάλιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, καθώς και στην περιφρούρηση του εθνικού εδάφους στην πρώτη γραμμή Άμυνας της Χώρας μας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αποτελεί τα άγρυπνα μάτια του τοπικού Σχηματισμού και των Ενόπλων Δυνάμεων συμβάλλοντας καθοριστικά στην λειτουργία του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο σύνολο του προσωπικού, προτρέποντάς το να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και με διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση, καθώς και με αυξημένη  ετοιμότητα, αντοχή και θάρρος, και ευχαρίστησε τον δωρητή κ. Βασίλειο Πατέρα για την γενναιόδωρη συνδρομή του στην ανακαίνιση του συνόλου των υποδομών του Επιτηρητικού Φυλακίου, καθώς και όλους όσους συνεισέφεραν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτήν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

ΥΦΕΘΑ  ΥΦΕΘΑ   ΥΦΕΘΑ    ΥΦΕΘΑ  

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα φωτό της πρώτης ελληνικής FDI, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Naval Group μια εικόνα από την εξέλιξη των εργασιών στην πρώτη φρεγάτα FDI ΗΝ, την “Κίμων” η οποία τώρα φτιάχνεται. Εκεί φαίνεται η εξέλιξη στο τμήμα της πλώρης. Η φωτό γίνεται καθώς σήμερα (24/3/23) συμπληρώνεται ένας

Το tweet του Frontex για την Εθνική Επέτειο

Ιδού το μήνυμα του Frontex επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821: “Χαρούμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ελλάδα! 545 αξιωματούχοι της Μόνιμης Δύναμης #StandingCorps ως επίσης 11 σκάφη, 2 αεροσκάφη και 34 περιπολικά οχήματα απασχολούνται αυτή την περίοδο

Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» από την Δευτέρα

Εβδομάδα πληρωμών είναι η επόμενη, καθώς πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Απριλίου αλλά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε εκατομμύρια συνταξιούχους. Το μπαράζ πληρωμών ξεκινά από την Τρίτη (απόγευμα Δευτέρας) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την εμβόλιμη πληρωμή του μπόνους 200 – 300 ευρώ

Ελληνοτουρκικά: Ευχές από Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Στην καλύτερη φάση τους διάγουν προφανώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους δίδυμους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έστειλε ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια για την Ελληνική Εθνική

Μετάβαση στο περιεχόμενο