ΥφΥΝΑΝΠ Ι. Παππάς: “Το φως θα νικήσει το σκοτάδι”

Άρθρο του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

Είναι κοινά αποδεκτό, ότι στη ζωή οφείλουμε να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που μας ενώνουν τα οποία κατά κανόνα είναι περισσότερα από όσα που μπορεί να μας χωρίζουν.

Στις πρόσφατες, καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου, αυτό που απέμεινε από τη δυσάρεστη εικόνα ενός κατακαμένου τοπίου, ήταν η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών, που για δέκα ολόκληρες μέρες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πύρινα μέτωπα και παράλληλα προσέφεραν στους τουρίστες αυτό που αποκαλείται από αρχαιοτάτων χρόνων, ελληνική φιλοξενία.

Τάχιστα, οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες οργανώθηκαν στα χωριά και προσέφεραν στέγη, φαγητό αλλά πάνω απ’ όλα αγάπη στους ανθρώπους αυτούς.

Όλα αυτά όμως, είχαν μια κοινή συνισταμένη. Την αγάπη για τον τόπο τους και τους ανθρώπους του.

Η εικόνα των εθελοντών να προσφέρουν οργανωμένοι σε ανθρώπους που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τους κέντρισε το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph για τα γεγονότα στη Ρόδο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας το βράδυ της Κυριακής, 23 Ιουλίου, και στον τίτλο του παρομοίαζε την επιχείρηση εκκένωσης με την ιστορική επιχείρηση της Δουνκέρκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην ιστορική επιχείρηση της Δουνκέρκης 850 ιδιωτικά σκάφη έπλευσαν από το Ramsgate της Αγγλίας στη Δουνκέρκη μεταξύ 26 Μαΐου και 4 Ιουνίου 1940, ως μέρος της επιχείρησης Δυναμό και βοήθησαν αποφασιστικά στην εκκένωση. Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες εκκενώσεις 30.000 ανθρώπων με όλα τα μέσα εκ των οποίων 3.700 άνθρωποι από θαλάσσης με τα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος. Το ρεπορτάζ της γαλλικής «Le Figaro» επισήμανε ότι οι επισκέπτες επαινούσαν τη «θρυλική ελληνική φιλοξενία», περιγράφοντας την αλληλεγγύη των ντόπιων που δεν δίστασαν να ανοίξουν τις πόρτες τους, να προσφέρουν φαγητό ή να καθοδηγήσουν τους τουρίστες που είχαν χαθεί. Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε υπό την άρτια οργάνωση των κρατικών αρχών με λεωφορεία, πούλμαν, και μέσω θαλάσσης από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και με τη βοήθεια 58 ημερόπλοιων που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενώ κρίσιμη ήταν η συμμετοχή εθελοντικών ομάδων.

Έτσι και τώρα μετά την πυρκαγιά, με την ίδια ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο, όλοι μαζί, από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εθελοντικές ομάδες, μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό της Ρόδου, θα συνεργαστούμε και θα ξαναφτιάξουμε τη Ρόδο μας, το νησί μας.

Θα αποδείξουμε σε όλους όσοι συκοφαντούν, κάνουν μπαλάκι τις ευθύνες και δημιουργούν τοξικότητα σε μια τέτοια περίοδο, πως στο τέλος πάντα το φως θα νικάει το σκοτάδι.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κλάδοι θαλασσίων μεταφορών ναυπηγούν τα περισσότερα πλοία;

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ” Σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons Research πάνω από 50% των παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων (μετρούμενες σε cgt – compensated gross tonnage) προέρχεται από μόλις δύο τομείς ναυτιλιακών μεταφορών, τα LNG και τα containers. Η επικείμενη

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή – και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και

Πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με τον… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο …παράπτωμα να κινηθεί με το δίκυκλο της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο