ΥΠ.ΕΣ. Ιταλίας: Μείωση 60% στις αφίξεις μεταναστών το 2024

Μειωμένες κατά 60% ήταν οι αφίξεις μεταναστών το πρώτο εξάμηνο 2024 σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο 2023, από άνω των 62.000 σε λίγο πάνω από 25.000, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών. Επιπλέον, το Υπουργείο ανέφερε 15% αύξηση στους επαναπατρισμούς κατά την ίδια περίοδο.

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Οι αποβιβάσεις μεταναστών στις ακτές της Ιταλίας, μετά από επικίνδυνα θαλάσσια ταξίδια στη Μεσόγειο, συνεχίζουν να μειώνονται, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2024, έφτασαν στην Ιταλία 25.345 μετανάστες, μειωμένοι κατά 60% από την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος, όταν στις ακτές της Ιταλίας αποβιβάστηκαν 62.364 μετανάστες, σύμφωνα με στατιστικό δελτίο που δημοσιεύτηκε επικαιροποιημένο από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 28 Ιουνίου 2024.

Επίσης, ο φετινός αριθμός είναι χαμηλότερος από τον αριθμός της ίδιας περιόδου το 2022, όταν αφίχθησαν 27.346 μετανάστες.

‘Η μείωση οφείλεται σε δράσεις της κυβέρνησης’, κατά τον κ. Piantedosi

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Matteo Piantedosi σχολίασε πρόσφατα την εξέλιξη, δηλώνοντας ότι τα “αποτελέσματα βεβαίως αποδίδονται στις δράσεις της κυβέρνησης να καταπολεμήσουν την ντροπιαστική διακίνηση μεταναστών, εφαρμόζοντας αυστηρότερους κανόνες μετανάστευσης, συνοδευόμενους από ενθαρρυντικά στοιχεία για υποχρεωτικούς επαναπατρισμούς όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην Ιταλία.”

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν 2.242 επαναπατρισμοί, σημειώνοντας αύξηση 15% σε σύγκριση με τους 1.939 επαναπατρισμούς της ίδιας περιόδου πέρυσι.

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Τα μαθήματα από τη δράση των φρεγατών κατά των UAV στην Ερυθρά

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων απειλών εξάγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι σήμερα τα ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει τρία UAV των Χούθι, ένα εκ των οποίων με τη

Μετάβαση στο περιεχόμενο