Υπογραφή «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου» για το Έτος 2022

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δέχθηκε στο γραφείο του τον Βοηθό του Υπουργού Άμυνας της Αιγύπτου για θέματα Επιχειρήσεων Υποστράτηγο Mohamed Mohamed Abdellah Abdelmola και τον Διευθυντή του Δ΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου Συνταγματάρχη (ΤΘ) Νεόφυτο Παχουλίδη, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα ως επικεφαλής των Αντιπροσωπειών των Χωρών τους στο πλαίσιο της υπογραφής του «Κοινού Σχεδίου Δράσης (ΚΣΔ) Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου» για το έτος 2022.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τους επικεφαλής των Αντιπροσωπειών για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι το ΚΣΔ 2022 θα παράγει αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα που θα συμβάλλουν τόσο στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των τριών Χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και στην επαύξηση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεών τους, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδος, της Κύπρου και της Αιγύπτου ως πυλώνων ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτής.

Το ΚΣΔ 2022 αποτελεί συνέχεια του ΚΣΔ 2021 (πατήστε εδώ) και υπεγράφη από πλευράς ΓΕΕΘΑ από τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων Υποναύαρχο Φραγκίσκο Λελούδα ΠΝ.

Το ΚΣΔ 2022 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεων:

  • Την συμμετοχή μέσων και προσωπικού σε κοινές και εθνικές ασκήσεις με επέκταση των αντικειμένων τους σε προωθημένα σενάρια αεράμυνας και προστασίας κρίσιμων υποδομών.
  • Την συνεργασία στον τομέα της κυβερνοάμυνας.
  • Επιτελικές συναντήσεις.
  • Συνεκπαιδεύσεις Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
  • Την συνεργασία σε ζητήματα τόσο Διαχείρισης Κρίσεων όσο και Έρευνας & Διάσωσης.
  • Τον προγραμματισμό του 4ου Τριμερούς Στρατιωτικού Διαλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της υπογραφής του ΚΣΔ 2022 τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του