Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ

Υπογράφηκε την Τρίτη 19 Απριλίου μνημόνιο συνεργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και της Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) κας Σοφίας Σακοράφα.

20220419_12111111

Μέσα από την υπογραφή του μνημονίου επιβεβαιώθηκε η πολυετής συνεργασία Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. και Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου.

20220419_120424

Παράλληλα, οι δύο φορείς συμφώνησαν στην – από κοινού – καταγραφή των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, εξοπλισμού και δράσεων, σε όλη τη Νησιωτική χώρα, με σκοπό τη δημιουργία σχετικής βάσης δεδομένων, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες από κάθε ενδιαφερόμενο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. σε συνεργασία με τη νεοσύστατη επιτροπή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για τη «Νησιωτική Πολιτική» συμφώνησαν να εκπονήσουν Ειδικό Πρόγραμμα υπό μορφή σχεδίου Δράσης για την αναβάθμιση του νησιωτικού κλασσικού αθλητισμού με σκοπό τη – σε βάθος τριετίας – χρηματοδότηση της ανανέωσης εξοπλισμού και στήριξης δράσεων προετοιμασίας στο πλαίσιο των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου. Επιπρόσθετα, συμφωνήθηκε η από κοινού κατάρτιση ηλεκτρονικού Ημερολογίου Αθλητικών Εκδηλώσεων Στίβου Νησιωτικής Ελλάδας.

Ο Γ.Γ. κ. Κουτουλάκης, όσο και η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κα Σακοράφα επισήμαναν την αξία του κλασσικού αθλητισμού και της ενεργοποίησης των νέων νησιωτών, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής που παρέχει στους νησιώτες νέα ισότιμη πρόσβαση και υποδομές αντάξιες των επιδόσεών τους, δημιουργώντας ένα μείγμα κοινωνικής συνοχής και συμπερίληψης.

Επιπλέον, και στο πλαίσιο διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων, να προγραμματίζουν αντίστοιχες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα αναδεικνύουν τα πολιτιστικά στοιχεία των τόπων διεξαγωγής αυτών, με ενημέρωση των συμμετεχόντων αθλητών/τριών, προπονητών/τριών και συνοδών και ταυτόχρονα επισκέψεις και ξεναγήσεις σε πολιτιστικούς χώρους.

Στο σήμερα στο κοινό πεδίο δράσης η συνέχιση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου και η ανανέωση του αθλητικού εξοπλισμού των νησιωτικών Σ.Ε.Γ.Α.Σ., δημιουργούν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οικονομίες κλίμακας στο κρίσιμο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιωτικού χώρου και της διαμόρφωσής του σε μία ενιαία περιοχή, που χαρακτηρίζεται από περιβαλλοντική ισορροπία, οικονομική ευημερία και κοινωνική συνοχή.

Ανακοινώθηκε, τέλος, επίσημα η διοργάνωση των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου στη Λήμνο 8 και 9 Οκτωβρίου 2022 όπου αναμένεται και συμμετοχή 38 σωματείων από 17 νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με πάνω από 450 αθλητές/τριες, συνοδούς και προπονητές/τριες να συγκεντρώνονται για ένα διήμερο γιορτής του νησιωτικού κλασσικού αθλητισμού στο Αιγαίο.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βερνίκος στη «Libération»: Οι εφοπλιστές θα γίνουν πλουσιότεροι χάρη στο πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Αναποτελεσματικό για τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, θα είναι το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο που σχεδιάζει η Ε.Ε., καθώς, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Libération», το μόνο που -ουσιαστικά- θα καταφέρουν, είναι να οδηγήσουν σε νέα αύξηση των

Ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός: «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ό,τι λένε οι Τούρκοι, γιατί συνήθως το κάνουν»

Αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έκαναν νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός. «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Επ’ ουδενί δε

Θλίψη στην Πάτρα: Αστυνομικός βρέθηκε νεκρός σε χωράφι

Θλίψη στην Πάτρα. Συνταξιούχος αστυνομικός βρέθηκε νεκρός μέσα σε χωράφι το απόγευμα του Σαββάτου. Τον αναζητούσαν τα συγγενικά του πρόσωπα. EUROKINISSI Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τα αίτια του θανάτου του είναι παθολογικά. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία