Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για Αλιευτικό Τουρισμό

Υπογράφηκε σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2022 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την προώθηση και ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στη χώρας μας.

Το μνημόνιο υπέγραψαν, η αρμόδια για τις ειδικές μορφές Τουρισμού, υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου. Τα υπουργεία Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη λήψη μίας σειράς πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού που αποτελεί μια ειδική μορφή τουρισμού με μεγάλη δυναμική και προοπτική ανάπτυξης για μια χώρα νησιωτική όπως η Ελλάδα.

Ήδη, εδώ από το 2021, είχε ξεκινήσει τακτική συνεργασία με πρωτοβουλία των δύο Υφυπουργών, της Σοφίας Ζαχαράκη και του Σίμου Κεδίκογλου, η οποία περιελάμβανε συναντήσεις με στελέχη και φορείς της αλιείας, αλλά και διαβουλεύσεις με τεχνικά κλιμάκια των δύο Υπουργείων.

Το μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί επιστέγασμα της συνεργασίας των δύο Υπουργείων και προβλέπει τη δημιουργία μίας διυπουργικής “Ομάδας Διαχείρισης Αλιευτικού Τουρισμού”, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τον σχεδιασμό θεσμικού πλαισίου, συνεργειών και δράσεων προβολής και ανάδειξης του αλιευτικού τουρισμού, σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων κατάρτισης σε επιχειρηματίες της αλιείας κ.α. Στο πλαίσιο του μνημονίου αυτού τα δύο συναρμόδια Υπουργεία θα προχωρήσουν για πρώτη φορά και στην κατάρτιση και υλοποίηση μιας “Εθνικής Στρατηγικής Προώθησης του Αλιευτικού Τουρισμού” (Ε.Σ.Π.Α.Τ.).

Όπως δήλωσε η αρμόδια για τις ειδικές μορφές Τουρισμού υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη“Με το μνημόνιο που συμφωνήσαμε και υπογράψαμε, επιδιώκουμε την ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνούς προορισμού για τον αλιευτικό τουρισμό, με σεβασμό πάντα στη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι πρωτοβουλίες που ξεκινάμε στοχεύουν στην προώθηση της αλιείας με νέες και καινοτόμες δραστηριότητες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,

Αφιέρωμα: Το προφίλ της ελληνικής και ελληνόκτητης ναυτιλίας

Σε επίπεδα ρεκόρ, με όρους χωρητικότητας και πλοίων, κινείται η ελληνική ναυτιλία, δεδομένου ότι τον Μάρτιο του 2026 οι Έλληνες εφοπλιστές κατείχαν συνολικά 4.388 πλοία άνω των 1.000 GT, συνολικής χωρητικότητας 360.564.729 DWT και 211.204.583 GT, σύμφωνα με τα στοιχεία