Ζητείται μάγος…

Σχολιάζει ο κ. Γ. Γεωργακόπουλος
“Διαβάζω διάφορα ποστ περί διοικητικής ικανότητας ή ανικανότητας των Υπουργών τα οποία καταλήγουν στο ότι για να λυθούν τα προβλήματα πρέπει να βάζουμε τους καλούς και να αφήνουμε απέξω τους κακούς.
Αυτό που δεν φαίνεται να κατανοούμε σε αυτή την χώρα, παρόλο που είναι προφανές, είναι ότι κανένας Υπουργός από μόνος του δεν μπορεί να σώσει την παρτίδα όσο ικανός και εάν είναι.
Κάτω από κάθε Υπουργό κρέμονται μια σειρά υπηρεσιών σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και διάφοροι οργανισμοί με χιλιάδες υπαλλήλους.
Εκεί στηρίζεται η λειτουργία του κράτους. Εάν όλες αυτές οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν όπως πρέπει σε συνεχή βάση, κανένας Υπουργός δεν μπορεί να σώσει την παρτίδα.
Αυτές οι υπηρεσίες είναι αρμόδιες για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό, την υλοποίηση, την παρακολούθηση, την αξιολόγηση κλπ.
Εάν όλες αυτές οι λειτουργίες δεν υλοποιούνται ικανοποιητικά σε συνεχή βάση κανένας Υπουργός δεν μπορεί να κάνει θαύματα.
Εάν λοιπόν μας ενδιαφέρει ως χώρα η καλή λειτουργία του κράτους τότε θα πρέπει να φροντίσουμε να στήσουμε μια δημόσια διοίκηση που να στέκεται στα πόδια της και όχι να ψάχνουμε τον Υπουργό με το μαγικό ραβδί. Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει.
Καλημέρα κόσμε”

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο