1.500 κενές θέσεις στο Λιμενικό Σώμα: Τι ζήτησαν από τον υφυπουργό ναυτιλίας οι λιμενικοί των Χανίων

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γκίκα Στέφανο πραγματοποίησε σήμερα (1/9/2024) αντιπροσωπεία της Ένωσης μας στο περιθώριο των επισκέψεων του στα Χανιά. Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό και τις Υπηρεσίες του Ν. Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα του επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν: Οι επιπτώσεις του μεταναστευτικού, η διαχείριση και η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την ενίσχυση των Υπηρεσιών μας, οι οποίες σηκώνουν το βάρος των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών.

Η ανάγκη λήψης μέτρων υπέρ των στελεχών που υπηρετούν στα πλωτά μέσα.

Η αποκατάσταση των οργανικών θέσεων και ιδιαίτερα των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας, Χώρας Σφακίων και Αγίας Γαλήνης όπου συνεχίσει να βρίσκεται στο 50%.

Η επικείμενη αποκατάσταση της αδικίας με την αλλαγή κατηγορίας στην 3η για τους Λιμενικούς Σταθμούς Παλαιόχωρας, Χώρας Σφακίων και Αγίας Γαλήνης.

Η φημολογούμενη διάθεση πλωτού ασθενοφόρου στον Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων η οποία χωρίς την παράλληλη διάθεση εκπαιδευμένου προσωπικού θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην ήδη υποστελεχωμένη Υπηρεσία.

Στα κτιριολογικά ζητήματα τα οποία παρουσιάζουν στασιμότητα, ιδιαίτερα του Λιμενικού Σταθμού Χώρας Σφακίων όπου συνεχίζει να στεγάζεται σε ISO BOX, του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας καθώς και για την αναβάθμιση του πρώτου ορόφου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Τέλος τέθηκε η επιτακτική ανάγκη αύξησης των νέων στελεχών που εισάγονται στις παραγωγικές σχολές του Λιμενικού Σώματος, ώστε να καλυφθούν οι 1500 κενές οργανικές θέσεις.

Ο κ. Υφυπουργός κατανόησε τις δυσκολίες και τις διαφορές του μεταναστευτικού της Κρήτης σε σχέση με άλλες περιοχές, αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης καθώς και την αναγκαία αντικατάσταση επιχειρησιακών μέσων, επίσης μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η πολυαναμενόμενη αλλαγή κατηγορίας για τις Υπηρεσίες μας, και σε κάθε περίπτωση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση των ζητημάτων που του τέθηκαν.

Η Ένωση μας αναμένει από τον κ. Υφυπουργό την έμπρακτη στήριξη του και στις ανάλογες πρωτοβουλίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

zarpanews.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Τρεις ανήλικοι διακινητές ανάμεσα στους συλληφθέντες για τις μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών

Σε συνολικά τέσσερις συλλήψεις προχώρησε το λιμενικό, για τη διακίνηση μεταναστών που έφτασαν στα νότια της Κρήτης τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τους τρεις συλληφθέντες να είναι ανήλικοι. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον εντοπισμό και διάσωση 25 αλλοδαπών νότια της Γαύδου την

Ανδρουλάκης: Η ισχυρή ναυτιλία ενισχύει τη διεθνή θέση της Ελλάδας

Τη Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας «Ποσειδώνια» επισκέφθηκε σήμερα (3/6) ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου σε δηλώσεις του ανέδειξε τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για τη διεθνή παρουσία της χώρας. Όπως τόνισε, για το ΠΑΣΟΚ, η ισχυρή ναυτιλία συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας σε παγκόσμιο

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και HD Hyundai Heavy Industries υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για σκάφη επιφανείας

Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο την από κοινού κατασκευή σκαφών επιφανείας για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος υπέγραψαν σήμερα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2026, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και η HD Hyundai Heavy Industries. Το μνημόνιο

«Deniz Kurdu 2026»: Σε εγρήγορση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της Τουρκίας

*του Κώστα Σαρικά Η έναρξη της μεγάλης τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Deniz Kurdu II/2026» που έχει προγραμματιστεί για αύριο 4 Ιουνίου βρίσκει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη επιχειρησιακή εγρήγορση, καθώς η Άγκυρα κλιμακώνει σταδιακά τη ρητορική και τις κινήσεις της σε Αιγαίο και Ανατολική