10 νεκροί από πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στις Φιλιππίνες

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους.

Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε κλιματιζόμενες καμπίνες του πλοίου, διευκρίνισε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής στην περιφέρεια του Μιντανάο στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM. Το σκάφος είχε ονομαστική χωρητικότητα 430 επιβατών.

Φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποίησε η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων εικονίζει το πορθμείο, το MV Lady Mary Joy 3, καθώς μέλη της το ψεκάζουν με νερό και μεταφέρουν τους επιβάτες του στην ακτή.

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως θα προσφέρει τη συμβολή της στην έρευνα για το δυστύχημα και στην εκτίμηση της ασφάλειας του πλοίου, προσθέτοντας πως εξετάζει εάν υπήρξε διαρροή καυσίμων από το φέρι.

Οι Φιλιππίνες, αρχιπέλαγος 7.600 και πλέον νησιών και νησίδων, έχει άσχημο ιστορικό όσον αφορά την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς συχνά πλοία μεταφέρουν υπεράριθμους επιβάτες, ενώ πολλές ναυτιλιακές χρησιμοποιούν πεπαλαιωμένα σκάφη. Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στη χώρα.

Τον Μάιο του 2022, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε επιβατικό σκάφος με 134 επιβαίνοντες.

ΦΩΤΟ EPA/PCG

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023: Αναρτήθηκε το μηνιαίο ενημερωτικό

Πληροφορούνται τα μέλη ΕΑΑΛΣ και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας ότι πριν λίγο αναρτήθηκαν τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα πληρωμής σύνταξης για τον Ιούνιο 2023. Εξατομικευμένη πρόσβαση στο ενημερωτικό σημείωμα κάθε δικαιούχου, μπορεί να αποκτηθεί με είσοδο (με χρήση των προσωπικών κωδικών

Πρόεδρος Ναυαγοσωστών: “Είμαστε εκτός στόχων, άρα, δυστυχώς, περισσότεροι θάνατοι…”

Πολλά ζητήματα εξακολουθούν να υπάρχουν με τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, παρά την κίνηση του ΥΠΕΣ να επιχορηγήσει τους Δήμους, τον προηγούμενο μήνα με €10 εκ. για προσλήψεις. Και αυτό διότι ανακύπτουν πρακτικά ζητήματα, που η Πολιτεία δεν σκέφτηκε και πλέον οι στόχοι για

«Για να δούμε την προίκα μας»

Για διακίνηση μεταναστών μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο διώκονται πέντε αστυνομικοί από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Πρόκειται για τέσσερις αστυφύλακες και έναν ανθυπαστυνόμο, που συνελήφθησαν χθες από στελέχη της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Κατηγορούνται ότι σε συνεννόηση με διακινητές

Ω καιροί, ω ήθη…

Κύριε Αρχισυντάκτα, Η πρόσβαση στον αύλειο χώρο του κτιρίου ΥΝΑΝΠ/Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη Δραπετσώνα θεωρώ αδιανόητο να επετράπη από όσους είχαν την ευθύνη για την τάξη και την ασφάλεια πέριξ και εντός του κτιρίου ΥΝΑΝΠ/Αρχηγείου.  Σίγουρα, έλαβαν κάποια εντολή… Όμως, από

Μετάβαση στο περιεχόμενο