189 νέοι σπουδαστές κατατάχθηκαν στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας παρουσιάστηκαν για φοίτηση στο 1ο έτος 20 ιδιώτες για τη Σχολή Δοκίμων Ανθυποπυραγών και 165 για τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών για το Ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 που εισήχθησαν με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Επίσης, παρουσιάστηκαν για φοίτηση στο 2ο έτος της Σχολής Δοκίμων Ανθυποπυραγών, τέσσερις (4) επιτυχόντες προερχόμενοι από το Πυροσβεστικό Σώμα με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Π.Σ. Δημήτριος Καλιανιώτης, καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές και τους συνεχάρη, για την επιλογή και την επιτυχία τους.

Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή κατάταξης και ορκωμοσίας, οι νέοι Δόκιμοι που προέρχονται από ιδιώτες, μετέβησαν στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, προκειμένου να υλοποιήσουν τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση συνολικής διάρκειας οκτώ (8) εβδομάδων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του